Fa més d’un mes, el regidor de Compromís i portaveu de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, va sol·licitar per escrit a la regidoria de Cultura que demanara la subvenció de la Conselleria d’Educació destinada a la realització d’activitats de foment de la lectura en biblioteques. Doncs el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) de hui publica la concessió de l’ajuda sol·licitada a l’Ajuntament de Benidorm. D’altra banda, també es publiquen diferents licitacions per aconseguir l’electrificació del TRAM al seu pas per Benidorm.

D’entre els 100.000 euros de subvenció que la Generalitat destinava a totes les poblacions a la realització d’activitats de foment de la lectura en biblioteques, l’Ajuntament de Benidorm ha rebut íntegrament allò que va demanar, o el que és el mateix, 1.641,15 euros. Es dóna la circumstància que el regidor de Compromís va advertir la regidoria de Cultura de l’existència d’aquestes ajudes i va instar a què se sol·licitaren. per dotar de més contingut cultural els locals de prestació i compartició de material bibliogràfic de Benidorm, com són la biblioteca central o la situada al Racó de l’Oix, i fins i tot a les biblioplatges.

Per aquest motiu, Bigorra ha mostrat la seua satisfacció en saber la resolució de la concessió d’aquesta ajuda: “Ens alegrem que la Generalitat haja concedit la subvenció a la nostra ciutat i esperem que servisca per a fomentar els hàbits de lectura entre els benidormers i benidormeres i ajude a la dinamització cultural que es realitza des de les biblioteques”.

Licitacions sobre el TRAM Benidorm

D’altra banda, el DOGV també recull hui l’obertura de dos procediments de licitació per part de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana relacionats amb l’electrificació del tram Benidorm-Benidorm intermodal de la infraestructura ferroviària del TRAM. Concretament es refereix, per una part, a la direcció d’obres, assistència tècnica i seguretat i salut d’aquest projecte, i, per altra part, a l’execució d’aquestes obres.

Respecte a la primera, és a dir, el projecte, el pressupost de licitació és de 188.748 euros, impostos a banda i s’ha d’executar en set mesos des de la finalització del procés d’adjudicació. Pel que fa a les obres pròpiament dites, el temps d’execució també és de set mesos i la quantia del pressupost és de 3.316.939,74 euros, sense comptabilitzar l’IVA.

“Poc a poc, la Generalitat va encaminant les obres de millora que hi ha pendents per a Benidorm, com és l’electrificació de la línia del TRAM que passa per la nostra ciutat, que beneficiarà els usuaris i usuàries que utilitzen la línia del transport públic col·lectiu”, ha afirmat Bigorra.