El regidor de Compromís i portaveu de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, va preguntar en comissió sobre els punts de recàrrega de cotxes elèctrics que estan pendents des que el govern local va anunciar-ne que hi hauria dos ja fa més de dos anys. Bigorra considera que “per fomentar l’ús de la mobilitat sostenible cal impulsar accions d’aquest tipus des de les administracions públiques sense més retards”.

Durant la setmana de mobilitat de 2015, al mes de setembre, el portaveu de govern i regidor del departament corresponent, González de Zárate, va exposar que Benidorm tindria un parell de punts públics de recàrrega de vehicles elèctrics, un situat a l’avinguda de Russafa i l’altre, en un parquímetre sense determinar lloc, i que aquestes instal·lacions podrien estar disponibles en el termini d’un mes.

Un mes no, però sí un any després d’aquestes paraules, es va ubicar un únic punt de repostatge a l’Avinguda de l’Aigüera, en lloc de Russafa. “Però a dia de hui, dos anys després, encara no s’ha instal·lat el segon punt de recàrrega per part de l’Ajuntament”, ha assenyalat Bigorra. Per aquest motiu, el regidor de Compromís va preguntar en comissió informativa sobre el considerable retard en la instal·lació. El portaveu del govern local va contestar que encara s’estava parlant amb la concessionària de la zona blava i de la grua municipal per instal·lar-lo en un parquímetre i que no hi havia tanta demanda per part d’aquest tipus de vehicles.

En paral·lel a la pregunta realitzada, aquesta mateixa setmana, un conegut hotel de la ciutat, ha ubicat un punt de recàrrega, únicament per als seus clients, justificant-ho com una aposta pionera pel turisme verd i sostenible i assenyalant que existia una demanda d’aquest servei cada vegada més intensa per part dels usuaris i de les usuàries de l’establiment hoteler.

Per tot açò, Bigorra considera que “mentre la iniciativa privada fa passos, molt lloables, cap a la promoció de la mobilitat sostenible, el govern local es justifica per no posar en marxa el segon punt públic de repostatge que va anunciar fa dos anys”. A més, el portaveu del grup municipal recorda que aleshores, a la setmana de mobilitat de 2015, el portaveu del govern va indicar que hi havia possibilitat d’arribar fins a vint punts de càrrega en els parquímetres.

Fa un parell de mesos, la premsa es va fer ressò que Benidorm registra el 42% dels vehicles elèctrics matriculats de la comarca que, per al regidor de Compromís, “és una xifra prou considerable”. Tenint aquesta dada en compte i “per seguir fomentant el transport net a Benidorm, sol·licitem al govern local que continue instal·lant els punts de recàrrega de vehicles elèctrics”.