El Ple d’ahir va acceptar l’esmena del regidor de Compromís i portaveu del grup municipal Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, per a que l’Ajuntament de Benidorm demane la subvenció de la Vicepresidència de la Generalitat i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives per a l’exercici 2018 per impulsar l’elaboració del pla municipal d’inclusió i cohesió social. Així mateix, també es van aprovar per unanimitat les dos mocions del grup per ampliar les bonificacions fiscals per l’ICIO i per a millorar la transparència i accessibilitat a la informació pública sobre urbanisme amb la creació d’un geoportal.

“Ens alegrem que haja prosperat la nostra esmena amb la que buscaven dotar de recursos econòmics la creació del Pla d’Inclusió i Cohesió social de Benidorm, que tindrà un pes cabdal per a abordar diferents qüestions de caràcter social a nivell local, aprofitant que la Conselleria ha tret recentment una subvenció concreta precisament per a la seua elaboració”, ha assenyalat Bigorra. El portaveu es refereix així a l’acceptació per unanimitat del ple d’aquesta modificació en la proposta del govern local per manifestar la voluntat d’elaborar, tramitar i aprovar el Pla Municipal d’Inclusió i Cohesió Social, així com el Consell Municipal d’Inclusió i Drets Socials.

La subvenció de la Vicepresidència de la Generalitat i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, publicada el passat 23 de gener el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, finançarà el suport tècnic per al disseny de la metodologia i elaboració del pla d’aquelles sol·licituds escollides. Per a aquesta finalitat, destina pressupostàriament un import màxim de 500.000 euros.

L’elaboració del Pla Municipal deriva del Pla Valencià d’Inclusió i Cohesió Social (VICS), vigent fins a 2022, amb el qual el Consell pretén comptar amb una eina d’ordenació de les accions i mesures d’inclusió vinculades al territori que permeten treballar contra les desigualtats, tant socials com relacionals que afecten la ciutadania.

Per altra banda, també van prosperar per unanimitat les mocions que el grup municipal va proposar al ple. La primera, per a què la informació de Benidorm relacionada amb l’àmbit geogràfic i urbanístic de Benidorm, que ha de ser pública i accessible d’acord amb la legalitat vigent, siga recollida i publicada mitjançant un geoportal gestionat pel mateix Ajuntament, per a facilitar el seu accés i consulta. I la segona, per a què els serveis tècnics de l’Ajuntament de Benidorm estudien ampliar les bonificacions possibles sobre l’impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO, d’acord amb els supòsits que permet la llei, i que l’actual ordenança fiscal local no estan arreplegats. És a dir, per a què s’hi incorporen bonificacions a les construccions, instal·lacions o obres referides a temes sensibles com l’accessibilitat de les persones amb diversitat funcional motora, l’habitatge social, el foment de les inversions o la sostenibilitat mediambiental.

Per últim, el portaveu del grup municipal va lamentar el to i les faltes de respecte de les intervencions de diferents membres de la corporació, incloses les pronunciades per l’alcalde: “Per respecte entre tots els regidors i regidores, i per respecte a tota la ciutadania de Benidorm, els polítics no podem caure en l’insult o la desconsideració, com va ocórrer durant el ple, donant lloc a una situació totalment lamentable”.