Fa més d’un any, el regidor de Compromís i portaveu de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, va sol·licitar al govern local que es prengueren les mesures oportunes per protegir el sòl empedrat del Carreró dels Gats i de la Costera del Barco per les obres que començaven aleshores. Amb les obres en marxa en aquest últim carrer, el regidor critica l’afectació i acabament que està tenint per al paviment i reclama mesures concretes.

Els escalons empedrats amb dibuixos geomètrics de la Costera del Barco fa temps que pateixen les obres de construcció d’un edifici, que se situarà entre aquests carrers i el carrer Major. I a la vista de l’actuació de les obres, tot i l’intent realitzat, els dibuixos ja no seran els mateixos. “La col·locació dels materials de cobertura de les canalitzacions que han realitzat en terra han quedat con un pegot, difícil de revertir”, ha criticat Bigorra.

I això malgrat l’advertència que el propi regidor va fer a finals de desembre de 2016 a la regidora de Patrimoni Històric i Cultural i al regidor d’Obres en acabar la Junta de Portaveus celebrada aleshores. En aquell moment, es van autoritzar les obres de demolició d’un edifici del Carrer Major i a principis de mes també es van permetre enderrocaments de cases en la mateixa via i també en la Costera del Barco. “Vam sol·licitar que, quan començaren estos treballs, l’Ajuntament havia d’assegurar que l’afectació al paviment del carrer fóra zero, per preservar la idiosincràsia cultural i històrica pròpia del barri antic de la ciutat, però a la fi no ha sigut així”, ha lamentat el portaveu. Aquesta advertència també es va fer extensible al carreró dels gats, on es troben motius de diferents imatges amb una fesomia semblant, de manera que es tinguera en consideració per a futures i possibles actuacions urbanístiques en el carrer.

Ara, amb les obres en marxa i amb diversos clots encara oberts per a la instal·lació de canalitzacions en la zona, el regidor de Compromís ha insistit en la necessitat de protegir i conservar l’empedrat singular del carrer i reitera la petició al govern local: “Són accions necessàries per protegir el nostre patrimoni; per això repetim la sol·licitud al govern de Benidorm abans que siga massa tard per a actuar a les zones encara obertes”.

Respecte a la protecció cultural, el regidor ha recordat la moció del grup municipal per iniciar els tràmits per declarar Bé de Rellevància Local el bollo de Sant Blai, que serà debatuda en el ple de febrer i ha tornat a reivindicar la creació del catàleg de béns de la ciutat, tal com va ser aprovada via moció en març de 2016, que “marcaria les pautes de conservació dels béns culturals de Benidorm i que encara es troba en el limbe de les mocions sense complir”, segons ha indicat Bigorra.