Després d’analitzar el Pla de Transport Urbà Sostenible, que va ser enviat en febrer als grups municipals, el regidor de Compromís i portaveu de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, ha fet una sèrie de consideracions per escrit per a què siguen incorporades al PTUS. Concretament, es demana que els transbords entre línies d’autobús siguen sempre gratuïts, que s’estudie la implantació de línies nocturnes durant tot l’any i l’ampliació de les bonificacions dels bitllets per a diferents col·lectius socials.

“Considerem que gran part de les peticions que fèiem ja al maig de 2015 com a al·legacions al Pla de Mobilitat Urbana Sostenible respecte al transport públic han sigut incorporades en el PTUS, però no obstant açò volem reiterar algunes peticions que no hi han sigut arreplegades o que han patit algun retrocés en la seua implantació, per a què o bé s’incorporen o bé es reforcen segons siga el cas”, ha indicat Bigorra.

En eixe sentit, l’escrit adreçat al departament d’Enginyeria sol·licita diverses qüestions: “Volem que s’incorpore al Pla que els transbords entre diferents línies d’autobús no tinguen cap cost afegit si es realitza en un temps prudencial, per exemple d’una hora, més enllà del bitllet pagat per viatjar en el primer autobús agafat. En l’actualitat, en cas de realitzar el canvi entre línies, cal tornar a pagar una quantitat que és diferent segons el tipus de bitllet o abonament que es tinga, però igualment es paga pel transbord, la qual cosa al nostre judici penalitza els usuaris de la guagua; cosa que volem evitar”, ha subratllat.

També se sol·licita que s’estudie la implantació d’una línia nocturna d’autobús per a tot l’any, no solament per a l’estiu, com ocorre en altres ciutats, “per a donar servei a joves que gaudeixen de l’oci nocturn, però també als treballadors d’hotel i locals de la ciutat que treballen de nit”. En la mateixa línia d’ampliar l’espectre de col·lectius socials als quals afavorir, també es demana que el PTUS incorpore ampliar les bonificacions municipals sobre el bitllet d’autobús, especialment per a joves estudiants, aturats i gent que cobre una prestació per sota del salari mínim.

Per últim, la petició del grup municipal també es refereix a la creació de carrils bus-bici-taxi en les grans avingudes de Benidorm. Segons Bigorra, l’extensió o ampliació d’aquest carril, com ocorre en altres ciutats, permetria una millor freqüència i més puntualitat en les línies d’autobús, “com així ha comprovat el propi PTUS en l’extint carril bus-bici-taxi de l’Av. Mediterráneo i del que hi ha un retrocés precisament per l’eliminació del carril en aquesta avinguda. Per açò, i tenint en compte la millora que suposaria per a la utilització del transport públic col·lectiu insistim en la implantació de carrils bus-bici-taxi en els grans vials de la ciutat”.