El regidor de Compromís i portaveu del grup, Josep Bigorra, ha sol·licitat per escrit a la regidoria d’Escena Urbana que estudie la participació en la convocatòria de subvencions per a realitzar obres de condicionament dels camins rurals que recentment ha publicat la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

“La intenció és que l’Ajuntament de Benidorm sol·licite aquest tipus d’ajudes a la Conselleria de manera que beneficie l’arreglo de diferents vials que es troben en algun barris de la ciutat, com per exemple, aquells que s’ubiquen a l’Horta de Benidorm”, ha indicat Bigorra.

La convocatòria actual, publicada el passat 15 de març en el DOGV i dotada amb un muntant total de 4.493.600 d’euros, permetria finançar obres de millora permanent de l’estructura dels camins rurals per valor de fins a 160.000 euros per ajuntament amb un cofinançament del 60% en el cas de Benidorm.

És el segon any consecutiu que la Conselleria trau aquesta línia de subvencions, segons ha explicat el regidor, “però en 2017 Benidorm no es va presentar, per motius que desconeixem”. En canvi, l’any passat sí que van intentar rebre l’ajuda altres municipis de la Marina Baixa, com Altea, la Nucia , l’Alfàs, Polop o Callosa d’en Sarrià, tot i que no van ser seleccionats per falta de crèdit en la partida pressupostària, molt inferior a l’actual, ja que s’hi destinava en total un milió d’euros.

Aquest increment, que multiplica quasi per cinc el pressupost final, juntament a què Benidorm no es va presentar l’any passat són els motius pels quals Bigorra considera que l’Ajuntament hauria de valorar la proposta del grup municipal de presentar-se a la convocatòria.

“Des del nostre punt de vista, l’Ajuntament ha de vetlar no únicament pel condicionament i manteniment dels vials de caràcter urbà de la ciutat, sinó també per mantindre adequadament aquells que donen servici a veïns i veïnes de les zones rurals, que permeten l’accés a cases de caràcter residencial, principalment”, ha subratllat el regidor.