Compromís demana explicacions per un possible abocador d’enderrocs a la zona del Murtal

El regidor de Compromís i portaveu de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra ha sol·licitat per escrit a la regidoria d’Obres i Escena Urbana explicacions sobre l’acumulació de diferents materials de construcció en una zona verda adjacent a l’avinguda Joan Pau II. Segons el regidor “fa temps que s’apilen, creant un abocador en una de les zones boscoses que queden encara a Benidorm”.  

Terres remogudes, rajoles, canonades i altres materials de construcció s’acumulen des de fa temps en una zona verda situada en paral·lel a l’avinguda Joan Pau II i pròxima al dipòsit d’aigua potable, en la zona superior del Murtal. “Segons ens han comentat, les restes d’obra s’apilen ací per part de les empreses i, una vegada acabat el treball, les retiren. Però el que veiem és que s’ha convertit en un lloc permanent de deixalles que, a més a més, ha ampliat la quantitat de residus a mesura que ha passat el temps”, ha indicat Bigorra.

Per això, el regidor de Compromís ha elevat a la regidoria d’Obres i Escena Urbana una petició per escrit per a què s’informe sobre aquests dipòsits de material en esta zona, si tenen o no permís de l’Ajuntament, i per a què es controle l’apilament “incontrolat”. “Desconeixem si l’Ajuntament atorga algun permís especial per a deixar els materials ací, però si el tenen, ha de constar en algun lloc. En qualsevol cas, és una zona verda que forma part d’una massa boscosa a la part de Ponent i aquestes qüestions haurien de ser controlades”, ha subratllat.

A més, ha recordat que diferents veïns i veïnes de la zona han alertat de la mala imatge que provoca aquest possible abocador, tant per l’afectació a l’escena urbana, com per un possible efecte sobre el medi ambient. “Des del nostre grup municipal, vetlem per la sostenibilitat mediambiental de Benidorm i quan hi ha hagut situacions d’aquest tipus, les hem denunciat i fins i tot hem ajudat a la seua solució”. Bigorra es refereix així a la realització de diferents rutes de conscienciació i de denúncia mediambiental que ha organitzat Compromís al voltant dels camins de Serra Gelada, per advertir d’abocaments incontrolats, o a la Creu i cala de Ti Ximo, per realitzar accions de neteja.

Per últim, Bigorra també demana que l’Ajuntament habilite o indique una zona per a què les empreses puguen dipositar tots els seus materials, “de manera temporal i totalment controlada” i així “evitar l’acumulació en zones verdes de la nostra ciutat”.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *