Compromís sol·licita mesures de seguretat i protecció vial a l’avinguda Beniardà de Benidorm

Després de comprovar el nou traçat de l’avinguda Beniardà in situ, el regidor de Compromís i regidor de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, ha demanat per escrit mesures de seguretat per als ciclistes que utilitzen el carril bici que discorre pel centre del vial i més senyalització en els girs dels vehicles rodats de l’avinguda per millorar la protecció i evitar accidents.

“Millorar el benestar dels residents i visitants que circulen per l’avinguda Beniardà de Benidorm no consisteix únicament a canviar l’asfalt per fer menys soroll, habilitar girs i pintar un carril bici insegur pel mig de la calçada, sinó que també passa per dotar el nou traçat de mitjans de seguretat i protecció viària, com a mínim com ocorre en altres vies de la ciutat amb semblant traçat. Però pareix que el govern local ha oblidat que la homogeneïtat de la imatge de la ciutat també significa tindre una seguretat vial igual per a tots els barris”, ha criticat Bigorra.

El regidor de Compromís s’ha referit així a les modificacions efectuades pel govern municipal de PP i CBM a l’avinguda Beniardà, que canviaven l’asfalt per un de menor impacte sonor, ubicaven de nou el carril bici pel mig de la via i creaven girs cap a l’esquerra en sentit descendent, cap el carrer Orxeta i cap al carrer Sella, aquest últim demandat fa més d’un any per Compromís Los Verdes.

Tenint en compte que aquesta petició s’ha atés, per què no està satisfet el regidor de Compromís? “Nosaltres vam demanar que s’habilitara un gir dels vehicles a motor des de l’avinguda cap al carrer Orxeta i això s’ha fet, però també volíem un gir completament segur, i això passava per alternar els semàfors dels dos sentits de circulació, és a dir, que un estiguera en roig mentre l’altre està en verd, per a què els vehicles pogueren fer el gir de manera segura. Això no s’ha fet i a més s’ha afegit el carril bici pel centre, sense tindre una regulació de semàfors semblant a la que hi ha per exemple a l’avinguda Jaume I”. A més, ha fet idèntica crítica amb el nou gir que s’ha habilitat en sentit descendent cap al carrer Orxeta. “En aquest punt a més el carril de gir és molt més reduït que el que es realitza cap al carrer Sella”, ha indicat.

Però les peticions del regidor no acaben ací. “El carril bici, a banda d’haver decidit el govern local unilateralment ubicar-lo pel centre, cosa que sempre hem posat en dubte que siga el millor emplaçament, no té cap marge de separació entre el carril i els carrils de trànsit a motor, com sí que hi ha en totes les avingudes de Benidorm on hi ha carril bici pel mig de la carretera. Per això demanem que s’habilite com a mínim eixa separació per millorar la seguretat dels ciclistes”.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *