Josep Pascual: “Ens cal una fiscalitat local que atenga a uns criteris progressius, socials i ecològics. Apostem per la regularització dels valors cadastrals a l’actualitat, pel foment de noves bonificacions i avantatges econòmics per als ciutadans i ciutadanes de Benidorm.

El divendres passat va tenir lloc la primera de les assemblees monotemàtiques que Compromís per Benidorm té previst organitzar en els pròxims mesos. Cal recordar que l’objectiu d’aquestes consisteix en arreplegar i fusionar les propostes de la ciutadania amb el rigor dels tècnics, per tal de traslladar-ho al programa amb què Compromís per Benidorm concorrerà a les pròximes eleccions municipals de 2015.

La ponent de la reunió fou Alicia Balari, experta en fiscalitat i assessora tributària, qui va exposar amb rotunditat la necessitat d’un canvi en la política impositiva i econòmica del govern del PSOE-CDL. “És imprescindible revisar de dalt a baix la política econòmica i fiscal del nostre Ajuntament.” En aquest sentit Alicia Balari destacà algunes mesures que van “des de l’aplicació de noves bonificacions que alleugen la càrrega impositiva a la ciutadania, fins a la publicació de les auditories que s’han fet fins al moment. Per quèPSOE, PP i CDL no han publicat encara els resultats de les mateixes? Què pretenen amagar?”.

Acte seguit, es van debatre les propostes dels assistents entre les quals destaquen la necessitat d’una nova ponència de valors que actualitze els valors cadastrals, instar al Congrés dels Diputats a que es revisen les exempcions del pagament de l’IBI, que l’Ajuntament recupere la gestió i el cobrament dels impostos, l’aplicació de bonificacions de l’IBI a famílies amb tots els membres aturats o amb risc de desnonament, majors bonificacions a l’Impost d’Activitats Econòmiques, a l’Impost de Circulació per als vehicles híbrids i elèctrics, o a l’impost de construccions i obres per a reformes de cases en el centre històric, entre d’altres.

 “Considerem que aquesta primera reunió fou un clar exercici de participació ciutadana. La política “de baix cap a dalt” que volem per a Benidorm. Convidem a tota la ciutadania a assistir a les pròximes reunions i a seguir aportant les seues iniciatives a través del web http://benidorm.compromis.net/. Amb totes aquestes propostes comencem a preparar el canvi per a 2015.” conclou Pep Pascual, Portaveu Local de Compromís.

Benidorm, 6 d’octubre de 2013

———————————————————————————————————————

 “Compromís per Benidorm comienza su calendario programático con una sesión sobre hacienda y economía local.

Josep Pascual: “Nos hace falta una fiscalidad local que atienda a unos criterios progresivos, sociales y ecológicos. Apostamos por la regularización de los valores catastrales a la actualidad, por el fomento de nuevas bonificaciones y ventajas económicas para los ciudadanos y ciudadanas de Benidorm.”

El pasado viernes tuvo lugar la primera de las asambleas monotemáticas que Compromís per Benidorm tiene previsto organizar en los próximos meses. Hay que recordar que el objetivo de estas consiste en recoger y fusionar las propuestas de la ciudadanía con el rigor de los técnicos, para trasladarlo al programa con el que Compromís per Benidorm concurrirá a las próximas elecciones municipales de 2015.

La ponente de la reunión fue Alicia Balari, experta en fiscalidad y asesora tributaria, quien expuso con rotundidad la necesidad de un cambio en la política impositiva y económica del gobierno del PSOE-CDL. “Es imprescindible revisar de arriba abajo la política económica y fiscal de nuestro Ayuntamiento.” En este sentido Alicia Balari destacó algunas medidas que van “desde la aplicación de nuevas bonificaciones que alivien la carga impositiva a la ciudadanía, hasta la publicación de las auditorías que se han hecho hasta el momento. ¿Por qué PSOE, PP y CDL no han publicado todavía los resultados de las mismas? ¿Qué pretenden esconder?”.

Acto seguido, se debatieron las propuestas de los asistentes entre las que destacan la necesidad de una nueva ponencia de valores que actualice los valores catastrales, instar al Congreso de los Diputados a que se revisen las exenciones del pago del IBI, que el Ayuntamiento recupere la gestión y el cobro de los impuestos, la aplicación de bonificaciones del IBI a familias con todos los miembros parados o con riesgo de desahucio, mayores bonificaciones al Impuesto de Actividades Económicas, al Impuesto de Circulación para los vehículos híbridos y eléctricos, o al impuesto de construcciones y obras para reformas de casas en el centro histórico, entre otras.

“Consideramos que esta primera reunión fue un claro ejercicio de participación ciudadana. La política “de bajo hacia arriba” que queremos para Benidorm. Invitamos a toda la ciudadanía a asistir a las próximas reuniones y a seguir aportando sus iniciativas a través de la web http://benidorm.compromis.net/. Con todas estas propuestas empezamos a preparar el cambio para 2015.” concluye Pep Pascual, Portavoz Local de Compromís.

Benidorm, 6 de octubre de 2013