Benidorm acull una xarrada sobre el tancament de RTVV

Vora un centenar de persones ha assistit a la xarrada sobre el tancament i liquidació de RTVV, organitzada per Compromís per Benidorm, que ha tingut lloc a la vesprada-nit de divendres a la Casa del Fester, i que ha comptat amb la presència de Mireia Llinares, presentadora benidormera; de Joan Espinosa, presentador, i de les periodistes del centre de producció de RTVV d’Alacant, Pilar Llorca i Ester Vidal.

Després de posar un vídeo que resumia, per una part, les fites principals dels últimes temps a Canal 9, és a dir, l’ERO, la declaració de nul·litat per part del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, i el procés de tancament, per altra banda, el suport de la societat valenciana als treballadors de Canal 9, tant de ciutadans anònims com d’associacions, sindicats, partits polítics i persones famoses, i per últim la reclamació de responsabilitats al govern de la Generalitat, amb el crit de “Fabra dimissió”, ha començat la intervenció dels periodistes de la cadena pública valenciana.

En el torn d’intervencions, els periodistes han explicat que el tancament de RTVV no ha suposat cap estalvi per a les arques públiques valencianes, ja que, com ha explicat Mireia Llinares, els 1.600 treballadors, 5 mesos després de l’apagament de l’emissió, encara cobren nòmina. Aquest fet, segons la periodista suposa un 200.000€ diaris de despesa. Ester Vidal, per altra part, va dir que es manté el pagament del lloguer del centre de produccions d’Alacant i que això suposa uns 276.000€ a l’any més IVA, i que aquest lloguer s’ha prorrogat fins a 2036. A més, també van incidir en què el tancament de Canal 9 implica que es deixen d’ingressar molts diners a partir dels contractes publicitaris i que ara han expirat.

Joan Espinosa, en el seu torn de paraula, va indicar que la Generalitat en cap moment va voler negociar amb els periodistes per evitar ni l’ERO ni el tancament, tot i que es van oferir alternatives, que no van voler ser escoltades. Pilar Llorca va afegir que els governants han portat RTVV a la ruïna per la seua nefasta gestió, que continua en l’actualitat, ja que s’ofereix hui en dia el senyal de Canal 9 a dos televisions privades, com són Las Provincias Televisión i Mediterráneo Telelevisión, totalment debades, sense cap contraprestació.

Durant el torn de preguntes, els periodistes també van fer autocrítica i van explicar que cap directiu que van tenir era un professional del periodisme, i fins i tot l’exdirector Pedro Garcia està implicat en el cas Gürtel; que hi havia paraules prohibides, o bé perquè podrien sonar “més catalanes”, com ara la paraula “doncs”, o bé perquè podrien donar un matís massa polític, com l’ús de la castellana “cohecho” en lloc de “suborn”, i que els responsables de Canal 9 van bloquejar el mecanisme del Consell de Redacció, ja que amenaçaven els periodistes que anaven a votar-lo amb la suspensió de sou i feina.

Així mateix van indicar que la pèrdua de RTVV per als valencians és molt gran i inquantificable. Per exemple, van explicar que Benidorm ha perdut una gran finestra on publicitar-se, sobretot tenint en compte que era una de les ciutats que més apareixia al mitjà públic.

Per acabar la xarrada, tots quatre han coincidit que la televisió pública tornarà, encara que no saben quan, perquè els grups de l’oposició, inclòs Compromís, ho porten al seu programa electoral i perquè existeix una Iniciativa Legislativa Popular en què es demana la recuperació de la televisió i ràdio pública de tots els valencians.

________________________________________________________________

Benidorm acoge una charla sobre el cierre de RTVV

Cerca de un centenar de personas ha assistid a la charla sobre el cierre y liquidación de RTVV, organizada por Compromís per Benidorm, que ha tenido lugar en la tarde-noche del viernes en la Casa del Fester, y que ha contado con la presencia de Mireia Llinares, presentadora benidormense; de Joan Espinosa, presentador, y de las periodistas del centro de producción de RTVV de Alacant, Pilar Llorca y Ester Vidal.

Después de poner un vídeo que resumía, por una parte, los hechos principales de las últimas épocas en Canal 9, es decir, el ERE, la declaración de nulidad por parte del Tribunal Superior de Justicia de la Comunitat Valenciana, y el proceso de cierre, por otra parte, el apoyo de la sociedad valenciana a los trabajadores de Canal 9, tanto de ciudadanos anónimos como de asociaciones, sindicatos, partidos políticos y personas famosas, y por último la reclamación de responsabilidades al gobierno de la Generalitat, con el grito de “Fabra dimisión”, ha empezado la intervención de los periodistas de la cadena pública valenciana.

En el turno de intervenciones, los periodistas han explicado que el cierre de RTVV no ha supuesto ningún ahorro para las arcas públicas valencianas, ya que, como ha explicado Mireia Llinares, los 1.600 trabajadores, 5 meses después del apagón de la emisión, aún cobran nómina. Este hecho, según la periodista supone unos 200.000€ diarios de gasto. Ester Vidal, por otra parte, dijo que se mantiene el pago del alquiler del centro de producciones de Alicante y que eso supone unos 276.000€ al año más IVA, y que dicho alquiler se ha prorrogado hasta 2036. Además, también incidieron en que el cierre de Canal 9 implica que se deja de ingresar mucho dinero a partir de los contratos publicitarios y que ahora han expirado.

Joan Espinosa, en su turno de palabra, indicó que la Generalitat en ningún momento quiso negociar con los periodistas para evitar ni el ERE ni el cierre, aunque se ofrecieron alternativas, que no quisieron ser escuchadas. Pilar Llorca añadió que los gobernantes han llevado RTVV a la ruina por su nefasta gestión, que continúa en la actualidad, ya que se ofrece hoy en día la señal de Canal 9 a dos televisiones privadas, com son Las Provincias Televisión y Mediterráneo Telelevisión, totalmente gratis, sin ninguna contraprestación.

Durante el torno de preguntes, los periodistas también hicieron autocrítica y explicaron que ningún directivo de los que tuvieron era un profesional del periodismo, e incluso el exdirector Pedro Garcia está implicado en el caso Gürtel; que había palabras prohibidas, o bien porque podrían sonar “más catalanas”, como la palabra “doncs”, o bien porque podrían dar un matiz demasiado político, com el uso de la castellana “cohecho” en lugar de la valenciana “suborn”, y que los responsables de Canal 9 bloquearon el mecanismo del Consejo de Redacción, ya que amenazaban a los periodistas que iban a votarlo con la suspensión de sueldo y de trabajo.

Asimismo indicaron que la perdidad de RTVV para los valencianos es muy grande e incuantificable. Por ejemplo, explicaron que Benidorm ha perdido una gran ventana donde publicitarse, sobre todo teniendo en cuenta que era una de las ciudades que más aparecía en el medio público.

Para acabar la charla, los cuatro han coincidido que la televisión pública volverá, aunque no saben cuándo, porque los grupos de la oposición, incluido Compromís, lo llevan en su programa electoral y porque existe una Iniciativa Legislativa Popular en que se pide la recuperación de la televisión y radio pública de todos los valencianos.

Arxivat en: Comarcal, Cultura i Educació, Economia i Ocupació, General, Moviments Socials

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *