Quatre membres de Compromís per Benidorm han passat la vesprada arreplegant brutícia de la Cala del Ti Ximo, per posar de manifest la deixadesa de l’Ajuntament respecte a la conservació i cura d’aquesta platja que forma part del Parc Natural de la Serra Gelada.

Fins a 5 borses de fem de 10 litres de capacitat han arreplegat en poc més de mitja hora els membres de Compromís a l’entorn de la Cala del Ti Ximo, en plena campanya estiuenca i a les portes de la festivitat del 15 d’agost. Vidres, plàstics i restes de focs són els objectes i residus més habituals que ens hem trobat. Fins i tot, les persones que habitualment acudeixen a aquesta platja ens han indicat llocs on s’acumulava la brutedat.

La recollida de brutícia efectuada per Compromís pretén ser una crida a la conscienciació per fomentar la neteja i conservació del medi ambient de Benidorm, especialment del nostre litoral, d’especial sensibilitat.

A més, amb aquesta acció volem denunciar que l’Ajuntament de Benidorm deixa descuidada aquesta cala, que forma part del Parc Natural de la Serra Gelada i que, per tant, necessita una atenció més especial si cap que d’altres parts del litoral de Benidorm, que no es limite únicament a arreplegar les deixalles dipositades en les papereres de la cala. Per això, instem a què el consistori, ja siga mitjançant la regidoria de Platges o a través de la regidoria de Medi Ambient, adeqüe correctament l’entorn de la Cala del Ti Ximo i que condicione i protegisca aquesta platja amb la mateixa atenció o més si és possible que d’altres de la ciutat.

Més reivindicacions sobre les platges de Benidorm

Així mateix, Compromís per Benidorm considera que el servici que es dóna a les nostres platges podria millorar amb accions ben simples que hauria de realitzar la Regidoria de Platges. Aquestes millores consistirien en la instal·lació de dutxes en combinació amb els llavapeus, ja que els turistes han demandat en diverses ocasions aquest servici; la renovació i ampliació de les zones de joc infantils, l’antiguitat de les quals pot posar en risc la seguretat dels més menuts, i l’homogeneïtzació de les casetes de venda de tiquets de les atraccions de les platges per promoure una imatge comuna i unitària, tot i que es tracte d’empreses diferents, que permeta fer més identificables aquests serveis.

________________________________________________________________

Compromís per Benidorm critica la falta de limpieza de la Cala del Ti Ximo 

Cuatro miembros de Compromís per Benidorm han pasado la tarde recogiendo suciedad de la Cala del Ti Ximo, para poner de manifesto la dejadez del Ayuntamiento respecto a la conservación y cuidado de esta playa que forma parte del Paque Natural de Sierra Helada.

Hasta 5 bolsas de basura de 10 litros de capacidad han recogido en poco más de media hora los miembros de Compromís de la Cala del Ti Ximo, en plena campaña veraniega y a las puertas de la festividad del 15 de agosto. Cristales, plásticos y restos de fogatas son los objetos y residuos más habituales que nos hemos encontrado. Incluso, las personas que habitualmente acuden a esta playa nos han indicado lugares donde se acumulaba la suciedad.

La recogida de suciedad efectuada por Compromís pretende ser una llamada a la concienciación para fomentar la limpieza y conservación del medio ambiente de Benidorm, especialmente de nuestro litoral, de especial sensibilidad.

Con esta acción queremos denunciar que el Ayuntamiento de Benidorm deja descuidada esta cala, que forma parte del Parque Natural de la Sierra Helada y que, por tanto, necesita de una atención más especial si cabe que otras partes del litoral de Benidorm, que no se limite únicamente a recoger los restos dipositados en las papeleras de la cala. Por esto, instamos a que el consistorio, ya sea mediante la concejalía de Playas o a través de la concejalía de Medio Ambient, adecúe correctamente el entorno de la Cala del Ti Ximo y que acondicione y proteja esta playa con la misma atención o más si es possible que otras de la ciudad.

Más reivindicaciones sobre las playas de Benidorm

Asimismo, Compromís per Benidorm considera que el servicio que se dan en nuestras playas podría mejorar con acciones bien simples que debería realizar la Concejalía de Playas. Estas mejoras consistirían en la instalación de duchas en combinación con los lavapiés, ya que los turistas han demandado en diferentes ocasiones este servicio; la renovación y ampliación de las zonas de juego infantiles, cuya antigüedad puede poner en riesgo la seguridad de los más pequeños, y la homogeneización de las casitas de venta de tiques de las atracciones de las playas para promover una imagen común y unitaria, aunque se trate de empresas diferentes, que permita hacer más identificables estos servicios.

IMG_20140812_200011181_HDR IMG_20140812_201525012_HDR IMG_20140812_202819543 IMG_20140812_202831495 IMG_20140812_204413352