Compromís critica la celebració d’actes taurins per a xiquets a Benidorm

La Comissió de Festes Majors Patronals i la Regidoria de Festes de l’Ajuntament de Benidorm organitzen el dia 15 i el dia 30 d’agost diferents espectacles taurins a la nostra ciutat, entre els que s’inclouen correbous per a xiquets. Des de Compromís per Benidorm posem en qüestió que aquesta siga la millor activitat lúdico-cultural que el consistori puga oferir als més joves.

A més d’una introducció dels més menuts al món de la tauromàquia, basada en un espectacle a partir de la tortura i mort d’un animal viu, la celebració dels correbous, encara que siga amb carretes, és criticable també des del punt de vista de l’oferta d’oci cultural. En compte de la celebració d’aquest acte taurí, el consistori de Benidorm podria organitzar altre tipus d’activitats per als xiquets com teatres infantils o titelles al Parc de l’Aigüera, o la creació de gimcanes i jocs infantils a les diferents platges de la ciutat.

Així mateix, ens preguntem què significa exactament l’anunci que els més menuts poden entrar gratis al recinte de la plaça de bous. Perquè en el cas que participen en la solta de vaques o en el bou embolat podrien incomplir l’Ordre del Consell d’1 de setembre de 2009 que regula aquest tipus de festejos i que hi prohibeix la participació de menors de 16 anys.

Per altra part, aquests festejos de bous i vaques no tenen tradició històrica a Benidorm. Compromís per Benidorm considera que es podrien potenciar actes culturals propis de la ciutat, com la millora de les pròpies festes majors o la potenciació de la festa de la Carxofa, o amb la promoció d’entitats i associacions culturals benidormeres, com per exemple les bandes de música.

Per últim, el col·lectiu local es mostra en contra de la celebració d’actes que impliquen el maltractament i vexació dels animals, com ara el bou embolat, on la res pateix dos boles de foc enganxades sobre dos estructures metàl·liques fixades directament a les banyes, a escassos centímetres de la cara de l’animal.

________________________________________________________________

Compromís critica la celebración de actos taurinos para niños en Benidorm

La Comisión de Fiestas Mayores Patronales y la Concejalía de Fiestas del Ayuntamiento de Benidorm organizan el día 15 y el día 30 de agosto diferentes espectáculos taurinos en nuestra ciudad, entre los que incluyen encierros para niños. Desde Compromís per Benidorm ponemos en cuestión que esta sea la mejor actividad lúdico-cultural que el consistorio pueda ofrecer a los más jóvenes.

Además de una introducción de los más pequeños al mundo de la tauromaquia, basada en un espectáculo a partir de la tortura y muerte de un animal vivo, la celebración de los encierros, aunque sea con carretas, es criticable también desde el punto de vista de la oferta de ocio cultural. En vez de la celebración de este acto taurino, el consistorio de Benidorm podría organizar otro tipo de actividades para los niños como teatros infantiles o marionetas en el Parque de l’Aigüera, o la creación de gincanas y juegos infantiles en las diferentes playas de la ciudad.

Asimismo, nos preguntamos qué significa exactamente el anuncio que los más pequeños pueden entrar gratis al recinto de la plaza de toros. Porque en el caso que participen en la suelta de vacas o en el toro embolado podrían incumplir la Orden del Consell de 1 de septiembre de 2009 que regula este tipo de festejos y que prohíbe la participación en ellos de menores de 16 años.

Por otra parte, estos festejos de toros y vacas no tienen tradición histórica en Benidorm. Compromís per Benidorm considera que se podrían potenciar actes culturales propios de la ciudad, como la mejora de las mismas fiestas mayores o la potenciación de la fiesta de “la Carxofa”, o con la promoción de entidades y asociaciones culturales benidormenses, como por ejemplo las bandas de música.

Por último, el colectivo local se muestra en contra de la celebración de actos que impliquen el maltrato y vejación de los animales, como el toro embolado, en que la res padece dos bolas de fuego enganchadas sobre dos estructuras metálicas fijadas directamente a los cuernos, a escasos centímetros de la cara del animal.

Arxivat en: Comarcal, Cultura i Educació, Moviments Socials, Sanitat i Benestar Social, Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *