Compromís Los Verdes demanen que Benidorm siga declarat municipi contra el TTIP

El Tractat d’Associació Transatlàntica pel Comerç i la Inversió entre Estats Units i la Unió Europea, més conegut per les seues sigles (TTIP) i encara pendent de ser aprovat, pot esdevenir una desregulació per la porta de darrere que afectaria directament a als serveis públics, entre ells els serveis que presta el món local. És per això que Compromís Los Verdes han registrat una moció perquè Benidorm siga declarat municipi contrari a este acord.

Josep Bigorra, cap de llista de Compromís Los Verdes, adverteix que un dels efectes del TTIP seria el debilitament de les normes europees establertes per als serveis d’interès públic. “Per exemple, facilitaria la privatització dels serveis d’aigua, o limitaria fortament les opcions per a l’adjudicació de les licitacions públiques en funció de criteris ecològics o socials”, exposa Bigorra. “Creiem que és un atac inacceptable a les clàusules socials i ambientals en la contractació pública, la protecció de determinats sectors econòmics que són essencials i la defensa de béns públics”, ha subratllat Juan Garcia, número dos de la coalició.

Bigorra i García expliquen que el TTIP és un tractat que s’està negociant en l’actualitat entre els Estats Units i la Unió Europea per augmentar el comerç i la inversió entre ambdós potències, però que això pot suposar l’eliminació de drets i l’eliminació d’obstacles reglamentaris al comerç.

En eixe sentit, demanen, mitjançant la moció presentada en el registre, que Benidorm siga declarat com a primer municipi valencià contrari a l’acord TTIP i que s’inste al Govern Valencià i al Govern de l’Estat espanyol a mostrar formalment davant els organismes europeus el seu rebuig a l’actual text de proposta d’Associació Transatlàntica per al Comerç i la Inversió entre la Unió Europea i Estats Units.

(Ací pots consultar la moció presentada: Moció TTIP)

______________________________________________________________

Compromís Los Verdes piden que Benidorm sea declarado municipio contra el TTIP

El Tratado de Asociación Transatlántica para el Comercio y la Inversión entre Estados Unidos y la Unión Europea, más conocido por sus siglas (TTIP) y aún pendiente de ser aprobado, puede convertirse en una desregulación por la puerta de atrás que afectaría directamente a los servicios públicos, entre ellos los servicios que presta el mundo local. Es por ello que Compromís Los Verdes han registrado una moción para que Benidorm sea declarado municipio contrario a este acuerdo.

Josep Bigorra, cabeza de lista de Compromís Los Verdes, advierte que uno de los efectos del TTIP sería el debilitamiento de las normas europeas establecidas para los servicios de interés público. “Por ejemplo, facilitaría la privatización de los servicios de agua, o limitaría fuertemente las opciones para la adjudicación de las licitaciones públicas en función de criterios ecológicos o sociales”, expone Bigorra. “Creemos que es un ataque inaceptable a las cláusulas sociales y ambientales en la contratación pública, la protección de determinados sectores económicos que son esenciales y la defensa de bienes públicos”, subrayó Juan García, número dos de la coalición.

Bigorra y García explicant que el TTIP es un tratado que se está negociando en la actualidad entre los Estados Unidos y la Unión Europea para aumentar el comercio y la inversión entre ambas potencias, pero que esto puede suponer la eliminación de derechos y la eliminación de obstáculos reglamentarios al comercio.

En ese sentido, piden, mediante la moción presentada en el registro, que Benidorm sea declarado como primer municipio valenciano contrario al acuerdo TTIP y que inste al Gobierno Valenciano y al Gobierno de España a mostrar formalmente ante los organismos europeos su rechazo al actual texto de propuesta de Asociación Transatlántica para el Comercio y la Inversión entre la Unión Europea y Estados Unidos.

(Aquí puedes consultar la moción presentada: Moció TTIP)

 

Arxivat en: Economia i Ocupació, General, Moviments Socials, Sanitat i Benestar Social, Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *