Benidorm s’ha sumat a l’Hora del Planeta, que se celebrarà el dia 28 de març, entre les 20:30 i les 21:30 hores, però ho fa com l’any passat, és a dir, apagant els llums de les garlandes de la Platja de Llevant, la il·luminació arquitectònica del mur del Passeig de Ponent, i la de “La Creu”. Compromís Los Verdes havia demanat que també s’apagara o deixara sense il·luminació les instal·lacions municipals, especialment l’edifici del consistori de Benidorm, ja que llançaria un missatge més directe contra el canvi climàtica. No ha sigut així i lamentem que el consistori no s’haja implicat més.  

Josep Bigorra ha agraït que Benidorm es torne a sumar a l’’Hora del Planeta’ però lamenta que l’Ajuntament no haja volgut sumar les instal·lacions municipals a l’apagada, com demanava Compromís Los Verdes. “Tot gest és important i si s’haguera decidit apagar les llums dels edificis i voltants del consistori de la ciutat, la conscienciació sobre la importància de parar el canvi climàtic haguera sigut més important”, subratlla el cap de llista de la coalició.

El número dos, Juan García, ha comentat que en esta iniciativa global de l’associació de protecció de la natura WWF-Adena, a més dels ciutadans, les organitzacions i les empreses, “els governs municipals també tenen coses a dir” i ha recordat que altres ciutats, tant a Espanya, com Cartagena, o a d’altres països, com Londres, apagaran els llums dels edificis consistorials durant esta hora per demostrar el seu suport directe des de les institucions públiques. En eixe sentit, des de Compromís Los Verdes se ha explicado que la substitució per leds a l’enllumenat públic o la instal·lació de plaques solars als edificis municipals per a autoabastiment són propostes ecosostenibles d’estalvi energètic que la coalició durà al programa de les pròximes eleccions.

L’’Hora del Planeta’ és l’esdeveniment climàtic més gran de la història. Al 2014, van participar més de 7.000 ciutats en 150 països, incloent més de 250 ciutats espanyoles. Més 6 milions de persones a Espanya hi van participar l’any passat. A més, cal recordar que també de forma individual, apagant els interruptors durant 60 minuts amb un simple gest, es pot participar en aquesta iniciativa.

______________________________________________________________

Bigorra: ‘Nos hubiera gustado que las instalaciones municipales también se hubieran sumado a la Hora del Planeta’

Benidorm se ha sumado a la Hora del Planeta, que se celebrará el día 28 de marzo, entre las 20:30 y las 21:30 horas, pero lo hace como el año pasado, es decir, apagando las luces de las guirnaldas de la Playa de Levante, la iluminación arquitectónica del muro del Paseo de Poniente, y la de “La Cruz”. Compromís Los Verdes había pedido que también se apagara o dejara sin iluminación las instalaciones municipales, especialmente el edificio del Ayuntamiento de Benidorm, ya que lanzaría un mensaje más directo contra el cambio climático. No ha sido así y lamentamos que el consistorio no se haya implicado más.

Josep Bigorra ha agradecido que Benidorm se vuelva a sumar al ‘Hora del Planeta’ pero lamenta que el Ayuntamiento no haya querido sumar las instalaciones municipales en el apagón, como pedía Compromís Los Verdes. “Todo gesto es importante y si se hubiera decidido apagar las luces de los edificios y alrededores del consistorio de la ciudad, la concienciación sobre la importancia de parar el cambio climático hubiera sido más importante”, subraya el cabeza de lista de la coalición.

El número dos, Juan García, comentó que en esta iniciativa global de la asociación de protección de la naturaleza WWF-Adena, además de los ciudadanos, las organizaciones y las empresas, “los gobiernos municipales también tienen muchas cosas que decir” y ha recordado que otras ciudades, tanto en España, como Cartagena, o en otros países, como Londres, apagarán las luces de los edificios consistoriales durante esta hora para demostrar su apoyo directo desde las instituciones públicas. En ese sentido, desde Compromís Los Verdes se ha explicado que la sustitución por leds en el alumbrado público o la instalación de placas solares en los edificios municipales para autoabastecimiento son propuestas ecosostenibles de ahorro energético que la coalición llevará al programa de las próximas elecciones.

La Hora del Planeta ‘es el evento climático más grande de la historia. En el 2014, participaron más de 7.000 ciudades en 150 países, incluyendo más de 250 ciudades españolas. Más 6 millones de personas en España participaron el año pasado. Además, hay que recordar que también de forma individual, apagando los interruptores durante 60 minutos con un simple gesto, se puede participar en esta iniciativa.