Unes 60 persones han gaudit del concert de Toni de l’Hostal, oferit la nit de divendres a la terrassa pub l’Anouer. Organitzat per Compromís per Benidorm, per commemorar el dia de les Corts Valencianes (25 d’abril), i a benefici de la pròxima Festa Vicent Andrés Estellés, que enguany se celebrarà a Benidorm a nivell comarcal, el monologuista-cantautor ha fet les delícies del públic assistent. Cal destacar que la número cinc de la llista autonòmica per les comarques del sud, Marian Campello, ha assistit per donar suport al recital organitzat.

Josep Bigorra, cap de llista de Compromís Los Verdes, ha oferit unes paraules com a antesala de l’actuació de Toni de l’Hostal. El número u de la coalició ha sol·licitat un vot de confiança cap a la formació valencianista i cap a les seues mesures per millorar la cultura i l’ús del valencià a Benidorm. Concretament ha assenyalat que es reivindicarà l’acabament del Centre Cultural per part de la Generalitat i es dotarà de contingut al Museu Boca del Calvari, des de la gestió pública. Així mateix, ha exposat altres mesures com la implantació d’una xarxa de comerç en valencià, la necessitat de col·laborar amb l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, l’impuls de les biblioteques de barri i la promoció dels joves artistes de Benidorm i la difusió de la seua obra.

A continuació, ha començat l’actuació de l’alcudienc Toni de l’Hostal. Amb un humor àcid i crític, el monologuista inclassificable, ha interpretat el seu irònic repertori en valencià, en castellà i fins i tot en una mena d’anglés. El públic, que majoritàriament ha realitzat un donatiu en entrar a l’Anouer a benefici de la pròxima sisena festa Estellés comarcal, que se celebrarà a Benidorm la propera tardor, ha gaudit de les seues cançons.

Amb este concert, es vol commemorar el 25 d’abril, dia de les Corts Valencianes en l’actualitat, perquè tal dia de 1707 va tindre lloc la Desfeta d’Almansa. Eixa derrota va suposar l’eliminació de les lleis pròpies valencianes, els Furs, i l’imposició del Decret de Nova Planta.

IMG-20150418-WA0008

2015-04-17 22.44.07

 

IMG-20150418-WA0005