El cap de llista de Compromís Los Verdes Benidorm, Josep Bigorra, ha assistit a la XXVII Trobada d’Escoles en valencià de la Marina Baixa, organitzada a Tàrbena este dissabte. La coalició ha volgut mostrar d’esta manera el seu suport als diferents instituts de Benidorm que hi participen amb el lema ‘L’Escola que volem’.

Bigorra ha volgut donar el suport de Compromís Los Verdes personalment a l’IES Beatriu Fajardo i als col·legis Mestre Gaspar López, Serra Gelada, Vasco Núñez de Balboa i el Murtal, centres escolars de Benidorm que han participat de les trobades, juntament amb altres de la comarca. L’alcaldable de la formació ha destacat que la única formació que ha acudit a les Trobades és Compromís Los Verdes, com ho ha fet en anteriors ocasions, per reivindicar una escola pública, plurilingüe i que no arracone el valencià.

El número u de la coalició, que és professor de professió, ha recordat que les retallades en educació han afectat especialment a Benidorm i que seguiran perjudicant els col·legis de la ciutat. En eixe sentit, ha subratllat que l’arranjament escolar per al curs pròxim que ha certificat Conselleria suposa l’eliminació d’una unitat de primària en el col·legi Gabriel Miró, i una d’infantil al Mestre Gaspar López, al Puig Campana i al Vasco Núñez de Balboa. “La qualitat de l’educació dels nostres xiquets i xiquetes està en joc a les properes eleccions. Cal fer un vot de càstig a aquells que l’han retallat reiteradament i que permeten que a dia de hui els alumnes de l’IES Pere Maria Orts i Bosch facen classes en barracons i apostar per les formacions que lluiten per l’educació pública i gratuïta, com Compromís Los Verdes”, ha apuntat.

Les Trobades d’Escoles en valencià compleixen 30 anys i amb el lema ‘L’Escola que volem’ reivindiquen un educació pública, gratuïta, laica, inclusiva, plurilingüe i que respecte i faça efectiva la Llei d’Ús del Valencià. Així mateix, reclama la creació d’una llei Educativa Valenciana que garantisca la millor educació possible a l’alumnat.

2015-04-18 11.57.33 2015-04-18 12.42.26 2015-04-18 12.01.15