Del Benidorm que podria ser i no ha sigut al Benidorm il·lusionant del futur seria el resum de l’anomenada ‘Ruta del Canvi’ que Compromís Los Verdes de Benidorm ha realitzat durant este cap de setmana. Amb el suport dissabte de Pura Peris, candidata a diputada autonòmica per Los Verdes, i diumenge de Mireia Mollà, diputada autonòmica i cap de llista per la circumscripció d’Alacant per Compromís, i Marian Campello, número cinc de la llista pel mateix partit, la coalició local ha realitzat un viatge per les fites de la mala gestió de la ciutat i han explicat les bases del programa per posar solució a estos problemes i oferir una alternativa ecologista, valencianista i d’esquerres.

Josep i MireiaJosep Bigorra, alcaldable de Compromís Los Verdes, ha destacat que durant dissabte i diumenge s’han evidenciat punts crítics de la gestió tan importants per a la ciutat com el Centre Cultural inacabat, l’IES Pere Maria Orts i Bosch, on les obres sense finalitzar provoquen que els alumnes encara continuen en barracons o el Museu Hort de Colon, que porta tancat més d’un any per falta de planificació municipal. “Compromís Los Verdes apostarem per la cultura i l’educació decididament i, de la mateixa manera que a nivell local haurem de dotar de contingut els nostres museus mitjançant la creació d’un directori de joves artistes de la ciutat i amb la col·laboració de les associacions de Benidorm, també reivindicarem des de la Generalitat que es finalitzen obres tan importants com el Centre Cultural o l’institut Pere Maria”, ha assenyalat.

La cap de llista per les comarques del sud per Compromís, Mireia Mollà, ha posat l’èmfasi en què el recorregut realitzat visualitza la mala gestió tant a nivell municipal, amb el govern, fins fa poc de coalició, del PSOE i Liberals, com a nivell autonòmic, del PP. En eixe sentit ha apuntat que “la transparència i la participació ciutadana per la que apostem, amb mesures com l’Escó Ciutadà o l’auditoria dels comptes públics, durà un aire renovat al consistori” i que a nivell autonòmic se seguirà defensant qüestions tan importants com la modificació de la Llei d’Hisendes Locals perquè Benidorm siga reconegut municipi turístic.

Juan GarcíaPer la seua part, Juan García, número dos de la coalició local, ha apuntat altres qüestions importants, com l’estudi de la revisió del Pla General d’Ordenació Urbana, “tenint en compte la sostenibilitat mediambiental i la creació de zones verdes a Benidorm” i la necessitat d’homogeneïtzar l’Escena Urbana i fer-la accessible a tot el món. Així mateix, també va ressaltar que les necessitats comarcals i de la ciutat en qüestió sanitària siguen ateses, en clara referència a l’ampliació de l’Hospital de la Marina Baixa o la realització del centre de salut Imalsa-Els Tolls.

Pura PerisPura Peris, candidata per Los Verdes a les Corts valencianes, va subratllar la importància de conservar l’entorn paisatgístic de Benidorm, com el parc natural de la Serra Gelada, “la conservació del qual no només suposa el desenvolupament d’un medi ambient sostenible i la conservació de les espècies naturals de la zona, sinó que també implica la protecció de la marca Benidorm com una destinació turística única i excepcional”.

Estes i més propostes s’han explicat durant la ruta realitzada (Ermita de Sanç, partida de l’Armanello, estació d’autobusos, Palau d’Esports, Avinguda Jaume I, i Serra Gelada dissabte; IES Pere Maria Orts i Bosch, terrenys del centre de salut IMALSA-Els Tolls, Centre Cultural, Ajuntament, Museu Hort de Colon – Museu Boca del Calvari i plaça del Castell diumenge), i s’han entregat tríptics de la síntesi del programa de Compromís Los Verdes. Per aquells que no hi han pogut vindre, i per qui vulga ampliar informació el contingut sencer del programa es troba a la web benidorm.compromis.ws.

En finalitzar la ruta, Bigorra i García han agraït la participació als assistents i el suport de Peris, Mollà i Campello i han instat a què el pròxim 24 de maig els benidormers i benidormeres aposten per un canvi d’esquerres, ecologista i valencianista al consistori de la ciutat.

de Ruta amb Mireia Mollà Josep, Juan i Pura Serra Gelada