Compromís Los Verdes es compromet amb l’habitatge social

El programa de Compromís Los Verdes, desvetlat el passat cap de setmana mitjançant la celebració de la ‘Ruta del Canvi’, aposta per la sostenibilitat social per no deixar que ningú es quede arrere. En eixe sentit, es proposa la creació d’un pla municipal sobre habitatge i un registre local de sol·licitants de lloguer social. Ambdós mesures també formen part de les propostes incloses en el contracte que la Plataforma d’Afectats per l’Hipoteca (PAH) havia enviat a la coalició perquè s’hi adherira i que finalment ha sigut signat.

Les retallades socials han debilitat les prestacions d’educació, sanitat o serveis socials i han afectat més a les persones més vulnerables. En eixe sentit, Compromís Los Verdes considera que l’acció local ha d’afavorir, en la mesura de les seues possibilitats, la igualtat d’accés i d’oportunitats al conjunt de la ciutadania i combatre la pobresa i exclusió social.

Per això, el programa municipal de la coalició per a les pròximes eleccions aposta per la creació d’albergs, menjadors socials amb l’ajuda de les ONG o la creació d’un banc d’aliments propi de Benidorm, en col·laboració amb entitats benèfiques, i buscant l’ajuda al sector de l’hostaleria de la nostra ciutat.

A més, es pretén desenvolupar un Pla Municipal d’Habitatge, amb un registre municipal de sol·licitants de lloguer, la promoció d’habitatges públics de lloguer, o instaurar que el propi Ajuntament siga el mitjancer entre persones en risc d’exclusió social o afectats per sentències bancàries de desnonament i els propietaris de pisos buits per aconseguir aplicar el dret constitucional d’un habitatge digne per a tots els ciutadans.

Estos últims punts són coincidents amb el contracte que la PAH havia enviat a la coalició i que el seu cap de llista, Josep Bigorra, ha signat en nom de Compromís Los Verds, per mostrar la voluntat de canviar les coses en este àmbit. Bigorra ha apuntat que les línies apuntades per la PAH estan en consonància amb el que el programa municipal marca respecte a l’obra social i respecte a actuacions de Compromís Los Verdes en este sentit, com donar el seu suport a la família afectada per un conegut banc a Benidorm o la presentació d’una moció de suport a la Llei contra el sobreendeutament familiar.

 

 

Arxivat en: Hisenda, Moviments Socials, Sanitat i Benestar Social

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *