Coincidint amb la commemoració del 690 aniversari de l’atorgament de la carta de poblament de Benidorm, Compromís Los Verdes anuncia que establirà l’escut ideat per l’il·lustre Pere Maria Orts i Bosch com a escut oficial per a la ciutat, omplint així el buit legal existent a l’actualitat. “No hi ha millor manera per honorar la memòria de Pere Maria Orts que unir el seu nom per sempre a Benidorm amb l’aprovació del seu escut”, ha subratllat Josep Bigorra, candidat per Compromís Los Verdes a l’alcaldia de Benidorm.

690 anys després que l’almirall Bernat de Sarrià atorgara la carta mitjançant la qual Benidorm es constituïx com a poble, Compromís Los Verdes proposa en el seu programa municipal l’establiment d’un escut i bandera oficial per a la ciutat per a complir el Decret 116/1994, de 21 de juny, del govern valencià. A més, reclama que l’escut heràldic que represente Benidorm siga el proposat per un dels historiadors que més ha estudiat la història dels benidormers i benidormeres, com és Pere Maria Orts i Bosch.

Cal dir que actualment no existeix cap escut oficial recollit pel DOCV. Només existix un escut barroc oficiós, emprat de facto i inventat a instàncies de la llei del 1837 que obligava als municipis la tinença d’escut, però que mai ha sigut acceptat heràldicament, ja que els escuts oficials rebutgen les formes naturals, paisatgístiques i realistes per acomplir la llei.

L’any 1985 Pere Maria Orts i Bosch va realitzar una proposta d’escut heràldic per a la ciutat de Benidorm amb motiu d’eliminar els escuts denominats “barrocs” per part del Consell Tècnic de Heràldica i Vexil·lologia. Este escut recull els orígens de Benidorm amb les armes de Bernat de Sarrià a la meitat dreta i de Pere d’Aragó i d’Anjou (el primer senyor de les terres benidormeres) a la meitat esquerra.

“Des de Compromís Los Verdes considerem que Benidorm ha de tindre el seu escut propi i que complisca la legalitat vigent i no hi ha millor proposta que la que va fer l’il·lustre Pere Maria Orts i Bosch”, ha afirmat Josep Bigorra, cap de llista de la coalició.