Bigorra critica la contractació municipal d’un laboratori extern d’arquitectura

El portaveu del grup municipal Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, ha criticat la contractació d’una assistència tècnica externa per part de l’Ajuntament de Benidorm, en este cas un laboratori d’arquitectura, de la qual s’ha informat hui dilluns a la comissió informativa d’hisenda. Bigorra considera poc justificada la contractació per valor de 21.780€ “quan ja existeixen dos arquitectes, tres arquitectes tècnics i dos delineants en el departament municipal d’Arquitectura”. 

Segons l’informe tècnic, l’Ajuntament considera necessari aquesta assistència externa per iniciar i trametre expedients urbanístics de diversa complexitat, així com procedir a la taxació dels béns immobles municipals per tal de sotmetre’ls a subhasta. Josep Bigorra ha posat en qüestió esta necessitat de contractar una persona externa, representada en la mercantil “Laboratorio de Arquitectura y Territorio SLP”, quan ja existeix un nodrit departament al consistori de Benidorm. “Fins i tot, si realment no donen l’abast els arquitectes municipals, poden ajudar-se en altres tècnics municipals, com els de les àres d’Intervenció, Enginyeria o Tresoreria, abans que procedir a fitxar personal extern”, ha subratllat Bigorra. També ha assenyalat que l’informe d’intevenció al respecte recomana que caldria concretar-se l’abast del contracte o almenys que es detallara el número de treballs pels quals es realitza.

A més, el portaveu de Compromís Los Verdes ha advertit que, atés que podria contravenir el Pla d’Ajust, que no permet realitzar contractacions de nou personal fins 2016, hauria de passar pel ple municipal per aconseguir el vistiplau de la majoria de la corporació. Una cosa prou difícil fins el moment, ja que tots els grups de l’oposició han dictaminat en contra d’esta contractació en comissió informativa d’Hisenda.

Per altra part, el portaveu adjunt del grup municipal, Juan García, també ha indicat que, en el cas de realitzar esta contractació, “haguera sigut convenient comptar amb la participació d’empreses del sector de Benidorm”, ja que  l’adjudicada és d’Alacant. La regidora d’Hisenda, Lourdes Caselles, ha puntualitzat que així ha sigut, tot i que no s’han facilitat als membres de la comissió els informes corresponents.

Arxivat en: Economia i Ocupació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *