Compromís Los Verdes vol oficialitzar l’escut de Benidorm

“Hem de complir la legalitat i alhora honorarem el nom del nostre il·lustre Pere Maria Orts i Bosch”. Així ha sentenciat el portaveu del grup municipal Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, sobre la proposta d’oficialitzar l’escut proposat per l’historiador de Benidorm que s’elevarà al pròxim ple municipal.  

Segons ha explicat Bigorra en roda de premsa, a l’actualitat s’utilitza de facto l’escut de fons blau i amb una torre enmig, que representa la badia de Benidorm. Però este escut no consta com a tal en el registre oficial del Consell Tècnic d’Heràldica i Vexil·lologia de la Generalitat perquè, d’acord amb la legalitat vigent, cap escut heràldic pot tindre formes naturals, paisatgístiques i realistes, com així ocorre en este escut barroc oficiós. “Per això, els intents de l’Ajuntament de legalitzar este emblema no han tingut èxit”, ha indicat el portaveu.

A la vista d’estos impediments legals, el molt il·lustre historiador de Benidorm, Pere Maria Orts i Bosch, va realitzar en 1985 una proposta d’escut. Este escut recull els orígens de Benidorm amb les armes de Bernat de Sarrià (qui va proporcionar la primera Carta de Poblament) a la meitat dreta i de Pere d’Aragó i d’Anjou (el primer senyor de les terres benidormeres) a la meitat esquerra. “Res millor que la proposta d’escut de Pere Maria, de sobra conegut i reconegut pel seu treball historiador i historiogràfic, per a representar la ciutat de Benidorm”.

En eixe sentit, el grup municipal demana que l’Ajuntament de Benidorm tramite l’expedient corresponent el més prompte possible perquè es considere i es presente la proposta d’escut de Benidorm de l’il·lustre Pere Maria Orts i Bosch com a escut oficial de la ciutat al Consell Tècnic d’Heràldica i Vexil·lologia, que depén de Vicepresidència de la Generalitat. “690 anys després que l’almirall Bernat de Sarrià atorgara la carta mitjançant la qual Benidorm es constituïx com a poble és temps més que suficient perquè la ciutat es dote d’un escut oficial a tots els efectes legals”, ha conclòs Bigorra.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *