Segons les últimes notícies aparegudes en premsa, la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport vol regularitzar la situació del transport de l’aigua, tractant tots els municipis per igual d’acord a la llei actual. Este reglament permet que els xiquets i xiquets, per optar a les beques de transport, visquen a una distància mínima de 3 quilòmetres o que hi haja una situació d’excepcionalitat per qüestions d’accés i orografia. El portaveu del grup municipal de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, ha sol·licitat que s’emeten tots els informes pertinents per acreditar l’excepcionalitat i, alhora, assegurar el transport.

“Pel que hem pogut comprovar, només hi havia un informe municipal de 2014 sobre policia i mobilitat per justificar l’excepcionalitat i potser caldria ampliar els arguments perquè la Direcció Territorial la considere convenientment; per això hem demanat al regidor d’Educació que emeta urgentment tots els informes necessaris a l’hora de realitzar l’oportuna reclamació”, ha assenyalat Bigorra.

A més, ha afegit que ha sol·licitat a membres de la Conselleria que entre els requisits per demanar les ajudes de transport, tinga cabuda la consideració de la situació social i familiar dels demandants, “de manera que aquells xiquets i xiquetes que visquen en un entorn familiar amb rendes baixes, que tenen difícil rebre ingressos per ser desocupats de llarga durada o que no reben cap prestació, que siguen considerats com a prioritaris”, ha indicat el portaveu. Bigorra ha explicat que aquesta revisió dels requisits de les ajudes ha sigut ben considerada.

Per altra part, també ha indicat que la Conselleria d’Educació, després del canvi de govern, s’ha fet càrrec dels deutes que hi havia amb l’empresa de transport de cursos anteriors, a fi de regularitzar la situació.

En altre ordre de coses, el portaveu ha mostrat la seua preocupació per la negativa de la Diputació d’Alacant a adherir-se al pla de gratuïtat de llibres de text que ha presentat la Conselleria i sol·licita que l’Ajuntament de Benidorm sí que mostre públicament la incorporació a este pla.