Aprofitant que la pròxima setmana se celebra l’Orgull LGTB de Benidorm, el portaveu del grup municipal de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, ha presentat una moció al ple perquè s’articule un Pla Municipal contra la discriminació de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals, és a dir, contra la LGTBFòbia. “Perquè cal coordinar les accions locals fetes i per realitzar en este sentit i perquè hem de seguir lluitant contra la intolerància del col·lectiu, presentem esta proposta”, ha assenyalat Bigorra.

La creació d’este pla integral arreplega mesures que ja s’estan desenvolupant, com la penjada de la bandera de l’arc de Sant Martí al balcó de l’Ajuntament els dies destacats de la lluita contra la LGTBFòbia o la promoció del turisme gay a la ciutat, però a més va més enllà.

Entre d’altres coses, pretén fomentar la col·laboració amb la policia local i la seua formació per actuar amb rapidesa davant qualsevol delictes d’odi a la nostra ciutat, així com l’elaboració d’un manual protocolari d’actuació; la creació de campanyes en col·laboració amb les associacions LGTB+ de Benidorm, orientades als centres educatius, per lluitar contra l’exclusió, l’assetjament o la discriminació per orientació sexual o identitat de gènere i per promoure la prevenció contra les ETS/VIH, o la consignació d’una partida en els pròxims pressupostos locals de 2016 destinada a activitats LGTB+.

“La LGTBfòbia, lluny de desaparèixer, continua manifestant-se en les aules, les llars, els centres d’oci i treball, i fins i tot, les administracions i serveis públics i per això, cal un suport explícit a les demandes i necessitats de la població LGTB+ desde les institucions públiques”, ha indicat el portaveu del grup municipal.

La proposta, que ha sigut consultada entre algunes associacions de Benidorm d’este col·lectiu, també inclou que se sol·licite al govern de l’Estat que promoga la despatologització de les identitats transsexuals i intersexuals, sense que els drets sexuals i sanitaris d’aquestes persones es vegen perjudicats.

Per últim, el portaveu ha fet una crida a participar dels esdeveniments de la setmana de l’Orgull de Benidorm, especialment dels actes culturals i reivindicatius i de la manifestació de dissabte dia 12 “per mostrar la visibilitat de gais, lesbianes, transsesuals i bisexuals i per reivindicar la igualtat real”.