Els dos regidors del grup municipal, Josep Bigorra i Juan García, han presentat en roda de premsa una moció que es debatrà en el pròxim ple que sol·licita la centralització de l’adquisició de totes les despeses menors de l’Ajuntament de Benidorm i que al mateix temps insta a què es realitzen prioritàriament en la nostra ciutat, per potenciar tant el nostre xicotet i mitjà comerç com els nostres autònoms.  

En l’actualitat, l’adquisició de serveis i altres despeses menors, tals com material esportiu, equips informàtics, mobiliari per a oficines i d’escena urbana, vestuari o manteniment d’equips es duen a terme de forma separada, des dels diferents departaments municipals. “Això comporta que se sobrepassen de vegades els límits de contractació menor per cada empresa, ja que no existeix una centralització efectiva, o que siga impossible acollir-se a ofertes si es realitzaren les compres mitjançant un únic gestor”, ha assenyalat el portaveu Josep Bigorra.

A través d’un únic departament encarregat de les comandes i compres, es simplificarien els tràmits administratius i es rebaixaria la càrrega laboral per als funcionaris, treballadors dels diferents departaments que fins ara han estat realitzant aquesta comesa i, també possibilitaria un millor control de la despesa i de les dades econòmiques en general.

La moció, a més de la creació d’una central de compres municipal, demana que se sol·liciten sempre un mínim de tres pressupostos comparatius i que preferiblement siguen d’empreses censades i establertes a Benidorm. “Podran ser societats mercantils però també s’han de contemplar els empresaris autònoms de la ciutat al voltant del 50%, i en el cas que no hi haguera o no es trobaren a Benidorm, es tinga prioritat per les empreses de la comarca abans que les provincials i finalment les de la resta del país”, ha explicat Juan García, portaveu adjunt.

“L’important és que, com assenyalen els principis de l’Economia del Bé Comú, la riquesa generada repercutisca augmentada en els propis que la generen i la moció va encaminada també a defensar el xicotet i mitjà comerç de Benidorm”, ha subratllat Bigorra. En eixe sentit, García ha exposat que a l’actualitat hi havia partides de despeses menors que es contractaven fora de la ciutat i que, a més de comprovar que no suposaven cap estalvi, tenien portes d’enviament per pagar.

Per últim, la moció també insta a la creació d’una base de dades actualitzada sobre les empreses i autònoms que presten els seus serveis i venen productes a l’Ajuntament de Benidorm, a partir de les dades recollides per aquesta central de compres de gestos menors i a substituir els productes contaminants, corrosius i perjudicials per a la salut i el medi ambient, així com els de major despesa energètica en les compres menors de forma gradual i a mesura que requerisquen el canvi, per altres més ecològics i de menor consum d’energia, ja que molts d’ells tenen un menor cost per ser reutilitzables i no danyen la salut ni el medi ambient.