El portaveu del grup municipal, Josep Bigorra, ha expressat la seua satisfacció per l’augment de participants en la cita de l’any més important per la reivindicació dels drets de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals a Benidorm com és la manifestació de l’Orgull. Així mateix, Bigorra ha recordat que el pròxim ple votarà una moció de Compromís Los Verdes per aprovar un pla integral municipal contra la LGTBFòbia.

El col·lectiu de Compromís per Benidorm, encapçalat pel portaveu del grup municipal, i acompanyats per la diputada autonòmica Marian Campello i per companys de col·lectius de la Marina Baixa i d’altres locals, com els de Benissa, i de la sectorial de Compromís LGTB, ha tornat a reivindicar pels carrers de Benidorm la igualtat real de drets per al col·lectiu homosexual i transsexual en la manifestació de l’Orgull, com ja va fer l’any passat. “Per primera vegada participem amb representació a l’Ajuntament de Benidorm per visibilitzar, més encara si és possible, el col·lectiu LGTB”, ha assenyalat Bigorra.

Així mateix, ha volgut agrair a les associacions LGTB de la ciutat, ALGTB i Ábaco, l’organització tant de la Pride com de la setmana cultural i reivindicativa, on per primera vegada s’ha hissat una bandera de l’arc de Sant Martí per honrar als lluitadors pels drets del col·lectiu i a les víctimes del VIH, i als bars, locals d’oci i comerços de la ciutat que s’han implicat directament en esta gran cita reivindicativa. “Benidorm ha tornat a demostrar que és una ciutat oberta a la participació de totes i tots, respectuosa i exemple de convivència, tot i que encara hi ha treball a fer”, ha indicat.

Per últim, Bigorra ha recordar que al ple de setembre es votarà una moció presentada per Compromís Los Verdes perquè es cree un pla d’acció contra la LGTBFòbia, que inclou un pla de lluita contra els delictes d’odi, la creació de campanyes en col·laboració amb les associacions LGTB+ de Benidorm, orientades als centres educatius, per lluitar contra l’exclusió, l’assetjament o la discriminació per orientació sexual o identitat de gènere i per promoure la prevenció contra les ETS/VIH, entre d’altres accions.