Al voltant de 200 persones es van reunir dissabte a la nit a l’Ermita de Sanç de Benidorm per gaudir d’una de les cites més esteses que se celebra per tot el País Valencià, i també, en este cas, a la Marina Baixa: la Festa en honor al poeta Vicent Andrés Estellés. La 6a edició comarcal, organitzada per Compromís, ha comptat amb la presència de dos grups que canten en valencià, com són Akelarre i Komfusió. A més, ha comptat amb una barra de begudes a benefici de l’Associació del Roser.

S’iniciava la nit amb la lectura de poemes de l’il·lustre poeta social del segle XX, que fa pocs dies faria 91 anys del seu naixement, per part de persones més anònimes i també per d’altres cares més conegudes de la Marina Baixa, com l’alcalde de Callosa d’en Sarrià, Josep Saval, o els regidors de Benidorm i de la Nucia, Josep Bigorra i Pep Pastor. Mentre, els assistents sopaven, molts de cabasset, com manava la convocatòria, i uns pocs amb entrepans comprats a la barra, sentien atentament el recital poètic.

A continuació, era el torn dels grups de música: primer Komfusió, amb integrants de gran part de la Marina Baixa, i tot seguit, després de la celebració d’una rifa on se sortejaren dos exemplars de poemes de Vicent Andrés Estellés, Akelarre, amb membres de Polop i la Nucia. Tocs de reggae, rock, ska i punk en la llengua d’Ausiàs March i d’Ovidi Montllor que han fet la delícia de menuts i grans.

Els representants de Compromís de la comarca que han assistit han coincidit a assenyalar que l’edició actual, com les anteriors i les futures, ha agermanat la tradició cultural, representada per la lírica estellesiana, i la modernitat musical, que testimonia que el valencià continua ben. Així mateix han agraït la col·laboració prestada amb la festa als membres de l’associació del Roser que han muntat la barra de begudes i a totes les persones que han assistit.

En definitiva, una gran nit per celebrar el valencianisme cultural mesclada amb ganes de passar una bona estona.