El regidor de Compromís per Benidorm, Josep Bigorra, va participar de la reunió de treball entre representants de les administracions públiques de les Marines i la Safor i el conseller d’Educació, Vicent Marzà, celebrada a Ondara. Durant la trobada, Bigorra va preguntar per qüestions importants per a la ciutat, com els barracons de l’IES Pere Maria Orts i Bosch, les obres paralitzades del Centre Cultural o el transport escolar de la partida del Salt de l’Aigua.

Un centenar d’assistents van acudir dimecres de vesprada a l’encontre intern de treball entre regidors i alcaldes de Compromís amb el conseller d’Educació, entre ells diferents membres de la Marina Baixa. En este sentit, el representant del col·lectiu de Benidorm, Josep Bigorra, també va assistir a la citada reunió per reiterar algunes preguntes cabdals per a l’educació i cultura de la ciutat.

Concretament, va plantejar la necessària finalització de les obres de l’IES Pere Maria Orts i Bosch o del Centre Cultural i la necessitat d’atendre problemes d’infraestructures en alguns col·legis de Benidorm. En eixe sentit, es va contestar que l’actuació d’estes obres es realitzarà tan prompte existisca el mapa i plan d’actuació sobre infraestructures educatives i culturals, que està en procés d’elaboració.

Respecte a l’assumpte del transport escolar, Bigorra va informar que està en contacte amb l’Agrupació d’APEs de Benidorm i que li ha traslladat la voluntat de col·laboració de la Direcció Territorial d’Educació per millorar el sistema de transport actual i posar solució als problemes sorgits al respecte, (esta bona disposició ha provocat la desconvocatòria de la manifestació de protesta), així com la necessitat d’atendre criteris de renda i de conciliació laboral com a nous condicionants per optar a les beques de transport. El conseller ha trasmés que mitjançant la Direcció Territorial es té contacte continu amb les APEs i les direccions dels centres i ha comunicat que qualsevol idea que puga millorar el sistema de transport actual, dins de la legalitat, és benvinguda a ser estudiada.

Finalment, també va preguntar sobre els dubtes sorgits al voltant de Xarxa Llibres i Marzà va respondre que ja hi ha un esborrany d’ordre que s’ha passat als Consells Escolars i que estarà a finals de mes. L’ordre es passarà als ajuntaments amb unes instruccions a complir i hi haurà flexibilitat amb governs locals i diputacions sobre quan han d’aportar les quantitats complementàries a l’ajut de la Generalitat. Així mateix, el banc de llibres respectarà els projectes educatius dels centres, d’acord amb les seues indicacions.

Foto dels membres de la Nucia, la Vila Joiosa i Benidorm que van assistir a la reunió, junt amb el conseller Marzà

12141764_906473889439650_5118806379204468080_n