Amb l’objectiu d’atraure més inversions cap al nostre municipi, el portaveu del grup municipal de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, ha explicat que s’ha presentat una moció per al pròxim ple en què es debatrà la creació d’una oficina municipal de relacions amb la Unió Europea. “Som conscients de les necessitats econòmiques de l’Ajuntament de Benidorm i de les possibilitats de millora que pot suposar per a Benidorm l’atracció de fons europeus i per això presentem esta proposta”. 

Bigorra ha indicat que, a mesura que l’aportació directa de fons europeus ha anat disminuint, la captació d’ajuts econòmics s’ha vehiculat cada vegada més a través de la presentació de projectes i idees als programes i iniciatives europeus. En eixe sentit, l’impuls d’oficines o departaments municipals per focalitzar els esforços en l’atracció d’inversions europees ha crescut progressivament.

“Considerant que l’Ajuntament de Benidorm no disposa d’un departament especialitzat única i exclusivament en assumptes europeus i tenint en compte que la inversió en la creació d’una oficina de relacions amb la Unió Europea repercutiria econòmicament de forma positiva a mitjà-llarg termini, hem presentat esta proposta”, ha assenyalat.

La moció contempla que la citada oficina municipal hauria de planificar, coordinar i elaborar projectes del govern local que aspiren a finançament europeu però també coordinar i assessorar a les diferents entitats, associacions, organismes i empreses de la ciutat que vulguen participar dels programes i projectes europeus. “Europa té un bon grapat d’iniciatives i programes dels quals obtindre finançament i que Benidorm isca beneficiat i per això fem esta clara aposta per l’oficina de relacions amb la UE”.

La proposta presentada considera també que l’oficina també hauria d’informar sobre les diferents convocatòries de la Comissió Europea i assessorar tècnicament en la gestió de projectes a altres àrees municipals, i que hauria de dotar-se amb els mitjans suficients a tal efecte.