El portaveu del grup municipal de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, ha demanat explicacions al govern local de Benidorm sobre les despeses de la Cavalcada de Reis d’enguany. A més de detectar un augment de 30.000 euros en l’import a justificar del concepte ‘BeniNadal 2015/2016 i Cavalcada de Reis’ respecte l’any passat, cap factura ha sigut fiscalitzada prèviament pel departament d’Intervenció i tampoc ha sigut notificada a la comissió informativa d’Hisenda.  

“Com és possible que s’aprove una despesa sense que Intervenció haja donat el vistiplau prèviament? Com és possible que l’Ajuntament aprove imports menors superiors a 6.000 euros sense que passen per comissió informativa, tal i com manava la moció aprovava en juliol d’enguany?”, s’ha preguntat el portaveu del grup municipal. En el cas de la falta de fiscalització del departament d’Intervenció, el decret d’autorització de les despeses assenyala que es fa literalment ‘per motius d’urgència no ajornable’. “La cavalcada se celebra tots els 5 de gener de tots els anys i només la falta de previsió pot justificar que s’haja realitzat d’esta manera”, ha puntualitzat Bigorra.

A més a més, ha explicat que no és la primera vegada que una despesa relacionada amb les festes de Nadal passa ‘d’amagats’. Ha recordat que fa poc es va prorrogar la concessió de l’explotació de la plaça de Nadal mitjançant la junta de govern i que la il·luminació dels carrers, valorada en 21.780 euros, va ser adjudicada per decret. En cap dels dos casos, els regidors van tindre accés a la informació en la comissió informativa d’Hisenda. “Este és l’exemple de la transparència i bona gestió de l’Ajuntament de Benidorm respecte a festes”, ha criticat el portaveu.

Bigorra també ha assenyalat l’increment de la partida, dels 100.313,53 de l’any passat, als 130.633,25 d’enguany, “que a més aniran als pressupostos de 2016, dels quals encara no tenim encara cap esborrany”, ha afirmat. El portaveu es pregunta si el govern local vol reeditar anys anteriors al Pla d’Ajust, entre 2011 i 2009, quan la despesa d’esta partida superava o rondava els 200.000 euros. “La bona gestió ha de passar per tots els departaments, inclòs Festes”, ha subratllat.

Per finalitzar, ha demanat explicacions a tots estos dubtes i ha plantejat que, a més de la Comissió de Festes Majors Patronals i de la Associació de Penyes, podria intentar-se un acord de col·laboració amb algunes empreses i entitats locals per a anys posteriors, de manera que es faça amb la previsió, transparència i bona gestió necessàries.

Àudios de la roda de premsa: