Diumenge passat l’Ajuntament de Benidorm havia de desnonar de les instal·lacions del Palau d’Esports a l’empresa que l’ha estat gestionant. El termini per a procedir al desnonament acabava el diumenge. No obstant això, tal com el govern local va anunciar en roda de premsa divendres passat, l’Ajuntament no ha procedit al desnonament. El motiu és la decisió unilateral del Partit Popular de suspendre aquesta acció, deixant sense efecte una resolució plenària aprovada per unanimitat sense informar, tan sols, a la resta de grups.

Per a la majoria de grups de l’oposició (PSOE, Ciutadans, Liberals i Compromís-Els Verds) aquesta decisió no només evidencia una vegada més la forma d’actuar de l’alcalde popular Toni Pérez, actuant com si governés amb una àmplia majoria sense necessitat d’executar ni respectar el que s’aprova en els plens per unanimitat, sinó que ha deixat la porta oberta a que altres empreses s’emparen en els mateixos supòsits per evitar desnonaments.

En aquest sentit, el portaveu del PSOE, Rubén Martínez, ha censurat que “ens hem hagut d’assabentar, un cop més, per la premsa d’un tema tan sensible com és el desnonament del Palau”. “No és la primera vegada, ni serà l’última, que ens assabentem de les decisions que pren aquest Govern per la premsa sense consultar-nos. Sembla que és la seva forma natural d’actuar”. De la mateixa manera, Martínez ha assenyalat que “aquest govern està sense nord, en Junta de Portaveus ens diuen una cosa i després fan tot el contrari com amb la piscina i gimnàs del Palau”.

El portaveu de Ciudadanos, Rafa Gasent, ha criticat que la decisió “es prenguera sense si més no convocar abans la junta de portaveus”. A més, ha afegit que “no entenem si la petició de suspensió de l’interessat pot arribar a interferir en la decisió sobirana del ple de la corporació. Algú haurà d’explicar per què després de comunicar al concessionari que disposava de 8 dies per abandonar les instal·lacions ara hem de paralitzar aquesta decisió”.

Gemma Amor, la portaveu de Liberales, ha recalcat per la seva banda que “és inadmissible que el Sr. Pérez governe a cop de decret i ocurrència, generant una terrible inseguretat jurídica i desconfiança en la ciutadania”. Amor ha afegit que “el tarannà antidemocràtic del Sr. Pérez no li permet ni tan sols convocar l’oposició davant d’una qüestió com aquesta, en la que fins a la data, s’ha aprovat per unanimitat”.

Respecte d’això el portaveu de Compromís-Los Verdes, Josep Bigorra, ha explicat que “ja que el govern local no ha tingut el sentit comú de convocar una Junta de Portaveus per informar de la decisió de suspendre un acord plenari, he preguntat al secretari municipal si almenys cabia algun motiu legal -per desgràcia, inexistent- per obligar a informar els grups abans que s’assabenten per la premsa, que era el correcte”.