El passat dilluns es va reprendre el programa ‘Espai Obert’ a les escoles Aitana, Vasco Núñez de Balboa i Els Tolls, després de diversos mesos sense el servei que suposa aquest programa. Compromís Los Verdes expressa la satisfacció per la recuperació del programa ‘Espai Obert’, però aquest es distribuïa per barris i en aquest sentit queden centres inclosos que no han recuperat el servici. Per això, el portaveu del grup municipal, Josep Bigorra, ha presentat una moció per al pròxim ple, que insta a què es reinstaure en tots els col·legis participants.

“La moció presentada respon a les queixes de pares i mares de diferents col·legis, com ara el col·legi Leonor Canalejas, Miguel Hernández o Serra Gelada, que no entenen per què els centres dels seus fills i filles no disfruten de l’Espai Obert, quan formen part d’este programa”, ha explicat Bigorra. L’Espai Obert permet obrir els patis i instal·lacions esportives dels col·legis fora de l’horari escolar (vesprades i dissabtes) perquè les xiquetes i els xiquets puguen fer-ne ús.

En eixe sentit, el portaveu ha recordat el compromís de l’alcalde, que ostenta a més la delegació d’educació, perquè com a molt tard el 15 de gener es recuperara novament el programa, entenent les seues paraules com a íntegrament i no en part, com ha succeït. “A més, dels tres col·legis que ara compten novament amb esta iniciativa, dos (Aitana i Vasco) es troben en la mateixa zona”, ha subratllat.

A més, ha explicat que aquest programa ja comença amb retard, com han posat de manifest altres grups municipals, per la falta de conserges que es feren càrrec d’obrir i tancar cada dia cada centre i així responsabilitzar-se del que hi passava, segons explicacions del govern local.

Bigorra apunta que possiblement s’haguera solucionat abans el problema i s’haguera donat una resposta completa a tots els centres si s’hagueren aprofitat romanents del pressupost que existien. Concretament, menciona una modificació pressupostària efectuada el passat desembre per la qual 237.000 euros destinats a beques d’Educació han anat a parar a activitats culturals. “En lloc de destinar eixa quantia a activitats culturals, les quals encara desconeixem quines són malgrat haver-ho preguntat en comissió i per escrit, es podria haver reconduït cap a la consecució de conserges que vetlen pels xiquets i xiquetes dins de l’Espai Obert”.

Siga com siga, la moció espera que les queixes ciutadanes siguen ateses i que aquest programa es reprenga immediatament en tots els col·legis que l’integren.