El portaveu del grup municipal, Josep Bigorra, ha demanat en comissió informativa d’urbanisme que l’obra de Jaume I realitze tots els passos de vianants que figuren al projecte. Este prec es fa a la vista de les queixes d’alguns comerciants de la parts baixa de l’avinguda que han comprovat que no se’ls ha pintat les línies del pas i després de comprovar el regidor la setmana passada que els tècnics havien eliminat dos passos en esta zona d’obres. A més, ha preguntat pel carril bici d’esta avinguda i altres carrers.

“Entre el carrer Marqués de Comillas i la confluència de Jaume I amb el passeig de Ponent hi havia projectat dos passos per als vianants (en la imatge, un dels llocs previstos) i, no sabem per què, no es realitzaran com ens han confirmat els tècnics”, ha assenyalat el portaveu. A més, també ha assenyalat que ni s’ha informat als comerciants i veïns de la zona, ni s’ha avisat a la Comissió d’Escena Urbana dels canvis. En preguntar en comissió, el portaveu del govern, González de Zárate, ha contestat que l’obra augmenta els passos existents però que no obstant això comprovarà què passa amb eixos dos passos eliminats. Bigorra ha replicat que espere que finalment es facen, “ja que es tracta d’una zona de continu pas de vianants que, ja abans de les obres creuaven la calçada pel mig, amb el perill que suposa”.

Per altra part, també sobre les obres de l’avinguda Jaume I, el portaveu de Compromís Los Verdes ha criticat que el carril bici estiga al mig de la calçada, com ocorre a la Cala, pel perill que pot suposar per als ciclistes. Ja que no s’ha ubicat ni a un costat, junt o a la pròpia vorera, com haguera sigut desitjable, ha recomanat la col·locació de pivots de protecció o l’elevació del pas, com ocorre amb el carril de l’Avinguda Calp, per aconseguir una major protecció. Així mateix, ha sol·licitat la col·locació d’un senyal que advertisca de l’existència del carril bici, perquè pel canvi de rasant de l’avinguda no es veu.

Finalment ha mencionat s’ha fet ressò d’algunes queixes ciutadanes. En primer lloc, ha manifestat que a l’avinguda Calp, en ocasions s’envaïx el carril bici central quan es procedeix a aparcar en bateria i, per altra part, que caldria advertir de la sanció per defecar els gossos, ja que els veïns i veïnes veuen embrutada esta via publicada en este sentit. En segon lloc, s’ha fet ressò de les reivindicacions veïnals que setmanalment presenten als grups municipals, i concretament sobre la brutícia i necessitat de canvi del paviment del carrer Polop. El govern local ha pres nota de totes les queixes i Bigorra ha expressat que espera que tinguen una resposta positiva.