El portaveu de Compromís-Los Verdes, Josep Bigorra, ha explicat en roda de premsa alguns incompliments del plec de condicions de la concessió del Tren Turístic que, junt a la falta d’informació sobre les inspeccions tècniques del servei, podrien qüestionar la seua seguretat. A més, també ha assenyalat que es demanarà una inspecció de treball per comprovar si es complix el conveni laboral, ja que hi ha hagut algunes queixes dels treballadors al respecte.

Segons ha pogut comprovar el regidor amb l’ajuda de diferents membres de Compromís, es donen una sèrie d’incompliments de les condicions per les quals es va adjudicar fa uns mesos el Tren Turístic. Concretament, Bigorra ha assenyalat que no consta la informació dels preus en les parades, no existeix almenys una plaça per a discapacitats en els vagons i l’antiguitat del vehicle és superior als 4 anys marcats com a màxim, ja que la matricula assenyala que és de febrer de 2001. En vista d’estes irregularitats que poden afectar a la seguretat, el portaveu ha explicat que va demanar a l’Ajuntament les inspeccions tècniques del tren turístic fa més de dos mesos i altra vegada fa dos setmanes sense obtindré cap resposta. “És més, em van enviar de departament a departament, com si estigueren passant-se la pilota uns als altres”, ha indicat. Per això, Bigorra ha demanat que l’Ajuntament comprove estos incompliments del plec de condicions, que poden suposar una infracció, i que sol·licite, si no les té com hauria de tindre-les, les inspeccions del vehicle, en ares de vigilar per la seguretat.

Per altra part, el regidor també ha rebut diferents queixes de treballadors i treballadores del Tren Turístic assenyalant que el sou que perceben és inferior al conveni col·lectiu de transport de viatgers, que no es complixen els horaris de treball, o que fa mesos que no tenen un full amb els seus salaris. Per contrastar esta informació, Bigorra va demanar a l’Ajuntament els documents que expliquen les quotes de cotització i els sous, anomenats TC1 i TC2, també en dos ocasions; fa dos mesos i un recordatori fa dos setmanes. “La resposta va ser idèntica: ni contestació i altra vegada passant-se la pilota entre departaments. Que potser les queixes dels treballadors són certes?”, ha preguntat el portaveu. En eixe sentit, davant la falta d’informació i per si s’estan vulnerant els drets dels treballadors, ha anunciat que sol·licitarà una inspecció de treball perquè vigile quines condicions s’hi donen. “Fem estes accions perquè ens preocupem per la seguretat dels passatgers del Tren Turístic i pels treballadors de l’empresa”, ha subratllat.

IMG-20151215-WA0001

Finalment i en altre ordre de coses també relacionades amb el turisme, Bigorra ha criticat que no ha rebut resposta a la petició d’informació realitzada en novembre sobre totes les campanyes publicitàries que la regidoria de Turisme i la Fundació Visit Benidorm han fet l’any passat, tot i que alguns tècnics ja havien elaborat part de l’informe demanat. “Volem saber quines campanyes s’han fet, en quins mitjans, els seus objectius i quin ha sigut el seu cost. Ni més ni menys. I en ares de la transparència i bona gestió, esta informació està tardant massa temps”, ha comentat.

Àudios i imatge de la roda de premsa: 

20160120-Compromis-roda-de-premsa