Els portaveus del grup municipal, Josep Bigorra i Juan García, han protestat en roda de premsa per les respostes del govern local a preguntes realitzades pel ambdós regidors. Mentre García criticava la contestació rebuda sobre els arbres del futur parc de Foietes, Bigorra es queixava de la resposta obtesa arran de la informació laboral del Tren Turístic. En els dos casos els regidors han titllat de “presa de pèl” del govern local les dades rebudes.

“No és possible que si preguntem, des de fa més de dos mesos ja, per les fulles que contenen els salaris i quotes de la seguretat social dels treballadors del Tren Turístic, el govern local conteste amb documents totalment diferents”, ha assenyalat Bigorra. El portaveu ha explicat que l’Ajuntament ha facilitat certificats d’empresa datats en juliol –l’adjudicació del Tren Turístic va ser en setembre- i no les fulles TC1 i TC2 que havia sol·licitat per comprovar que les condicions laborals de treballadors i treballadores de l’empresa realment es complien. A més, Bigorra ha afegit que, segons el plec de condicions signat, l’empresa que explota el Tren té l’obligació de facilitar estos documents a l’Ajuntament, i, en cas de no fer-ho això es considera un incompliment del contracte lleu.

“Si l’Ajuntament té deixadesa en les seues funcions respecte esta concessió, nosaltres sí que som responsables i sí que volem saber quants treballadors té cotitzant, si cotitzen segons el conveni i estan cobrant quan toca”, ha indicat Bigorra. Feia així referència a què ahir dilluns Compromís va sol·licitar una inspecció de treball de l’empresa, per aclarir les queixes que havien fet alguns treballadors del tren turístic.

Respecte al Parc de Foietes, el portaveu adjunt, Juan García, en diverses ocasions, tant per escrit, com a comissions informatives ha preguntat per l’estat dels arbres que hi havia originalment on s’ubicarà en un futur el parc. García ha criticat la disparitat de criteris a l’hora d’emetre resposta per part del govern local: “Unes vegades, segons el portaveu de govern, sí que són conscients que els arbres s’estan retirant en un lloc controlat, però d’altres, quan repreguntem per quants arbres i de quines espècies s’estan conservant i on, assenyalen que no tenen ni idea i que preguntem a Conselleria”. García ha explicat que no és possible que en ocasions els tècnics municipals sí que poden valorar l’estat dels arbres, però al mateix temps no siguen conscients de quins es conserven i de quins no i de quin negoci es fa amb els arbres descartats. Per això, ha convidat al regidor de medi ambient a què es pose d’acord amb els seus tècnics i “que no intente prendre el pèl amb les respostes oferides”. Així mateix, ha advocat per la conservació dels arbres retirats i que siguen replantats en el Parc de Foietes, com així està previst en el projecte.

Finalment, ha indicat que tot i que s’aprovara la moció que va presentar el grup municipal per regularitzar el local de Beniardà, propietat de l’Ajuntament, ha lamentat que les esmenes del Partit Popular prosperaren i que per això no es pot destinar ni a Agència de Trànsits ni a qüestions socials, “més si cap, quan el PP va presentar una moció semblan en 2009”.

Àudios de la roda de premsa: