El portaveu del grup municipal, Josep Bigorra, ha explicat que la Conselleria d’Educació, encapçalada per Vicent Marzà, ha inclòs l’inici de les obres de l’IES Pere Maria Orts i Bosch de Benidorm en el pla d’infraestructures escolars presentant este dimarts. Segons l’esmentat pla, les obres que acabaran amb els barracons s’iniciaran durant el primer semestre de 2016.

“Des de Compromís ens alegrem que per fi la Conselleria d’Educació haja atés les peticions de la comunitat educativa, de pares i mares i de benidormers i benidormeres i s’acabe amb cinc anys d’aules prefabricades a l’institut Pere Maria”, ha indicat. En eixe sentit, ha recordat que a finals de l’any passat va comunicar al conseller d’Educació en un encontre de regidors de les Marines la necessitat d’acometre les obres urgentment, i també en una reunió amb el director general de Política Educativa que va tindre lloc en octubre.

Cal recordar que la meitat de l’alumnat, aproximadament uns 450 estudiants, no ha pogut gaudir d’un institut en condicions, amb les dificultat que això comporta per a l’estudi i l’aprenentatge. No només per als alumnes, sinó també per als professors que han de desenvolupar la seua tasca amb aquestes condicions. “L’inici d’estes obres permetrà assolir per fi una educació pública i de qualitat”, ha indicat Bigorra.

El pla d’infraestructures educatives escolars també realitzarà obres d’adequació per acabar amb els barracons, com la de l’institut de Benidorm, en 116 centres de la Comunitat Valenciana i es compromet a construir 124 centres educatius nous. Les diferents actuacions es poden consultar a www.ceice.gva.es/va/mapa-de-infraestructuras-escolares