El portaveu del grup municipal, Josep Bigorra, ha anunciat que presentarà una moció perquè el ple de Benidorm es posicione clarament contra la corrupció generalitzada de la Comunitat Valenciana que afecta des de fa temps al Partit Popular i que recentment ha suposat la imputació de l’exalcalde de Benidorm i actual diputat de les Corts valencianes, Manuel Pérez Fenoll.

Bigorra justifica la moció arran de l’operació ‘Taula’ que investiga l’existència del cobrament de comissions en l’adjudicació de contractes públics per part de membres del Partit Popular i que recentment ha esguitat a l’exalcalde de Benidorm, Pérez Fenoll, amb una imputació per prevaricació i suborn per la contractació de les grades de la Copa Davis, celebrada a Benidorm en 2009. “Demanem explicacions de les presumptes irregularitats comeses, però també hem de dir ben clarament des de qualsevol institució, i això inclou l’Ajuntament de Benidorm, que no permetrem més corrupció ni més corruptes en les nostres institucions públiques”, ha assenyalat. En eixe sentit, Bigorra ha recordat que hi ha 200 antics alts càrrecs del PP valencià de tots els esglaons de les diferents administracions de València, Alacant i Castelló, imputats (o investigats, segons la denominació legal actual), i que s’ha processat o condemnat a 15 exconsellers de la Generalitat, companys de faena de l’expresident Francisco Camps. “Si el PP realment vol renovar-se, no tindrà cap problema en votar favorablement esta declaració institucional contra la corrupció que proposem en forma de moció”, ha dit.

El portaveu ha explicat que la moció proposa que l’Ajuntament mostre la seua repulsa cap els partits que es financen il·legalment, que admeten suborns de les empreses a través de donacions il·legals, que reparteixen diners negres entre els seus dirigents, o que destruïxen proves essencials en processos judicials.

Així mateix, la proposta també sol·licita a què el Ple de l’Ajuntament de Benidorm inste als membres de qualsevol organisme i institució pública investigats per casos de corrupció a què s’aparten dels seus càrrecs representatius en ares de garantir la imatge, reputació i honorabilitat dels òrgans a què pertanyen. La qual cosa significa que Pérez Fenoll hauria de deixar l’acta de diputat que ostenta a les Corts, a causa de la seua imputació. “Totes les administracions, inclosos els Ajuntaments, hem de transmetre un rebuig clar i contundent contra les actuacions que perjudiquen la imatge de la política en general i hem de mostrar contundència contra les accions que perjudiquen a la imatge de la ciutat a la qual representem, sempre apel·lant a la responsabilitat social i ètica de cada partit respecte a la ciutadania a la que representem”, ha finalitzat