El Ple ordinari de febrer ha aprovat la creació d’un catàleg de béns culturals, a proposta del regidor de Compromís i portaveu del grup municipal Compromís Los Verdes, Josep Bigorra. La proposta donarà solució a una mancança legislativa i servirà per salvaguardar el patrimoni cultural de la ciutat. Així mateix, també s’han aprovat dos mocions més del grup municipal: la declaració contra la corrupció i la moció contra el bullying.

Bigorra ha explicat que amb la creació d’este catàleg de béns culturals, no només es posa fi a una anomalia legislativa, ja que els ajuntaments tenen obligació a tindre’l des de 2008, sinó que també s’assegura que es protegisca tant el patrimoni de l’ajuntament com el de caràcter privat. “La proposta s’origina en comprovar l’estat lamentable del mural de Pedro Delso i la falta de mesures per promoure la seua conservació. En consultar a Patrimoni, vam comprovar que no existia cap registre dels béns i espais culturals i històrics de la ciutat i tampoc cap reglamentació que assenyalara quines mesures a prendre en eixe sentit, és a dir, que no existia el Catàleg de Béns Culturals i Espais Protegits, document que arreplega ambdós parts”.

El portaveu ha mostrat la seua satisfacció en veure que s’ha aprovat este punt per unanimitat i després de sentir les paraules de la regidoria de Cultura que deia que s’està treballant per fer este catàleg, ja que se’n porten uns 100 béns documentats per fer el catàleg. “Ara només cal que siga una realitat”; ha indicat.

Altres mocions del grup municipal

El ple de Benidorm també ha aprovat la moció contra l’assetjament escolar, que inclou la realització de campanyes de conscienciació i de formació per a educadors i educadores, pares i mares i alumnes amb la col·laboració de les APAs, tot i que s’han eliminat dos punts de la moció per una esmena de supressió del grup popular.

Igualment, s’ha aprovat la declaració institucional contra la corrupció amb la incorporació d’una esmena de Liberales, perquè els investigats tampoc puguen estar en llistes electorals. En este punt, Bigorra ha destacat que el PP s’ha abstingut del punt de la moció que instava a institucions i partits a què apartaren dels càrrecs públics als investigats per corrupció. “Si el PP realment volia marcar distàncies amb els nombrosos casos de corrupció que té en el seu partit a nivell valencià, hui ha perdut una bona oportunitat”. A més, ha criticat la falta de coherència de Ciudadanos por Benidorm que ha aprovat este punt però després s’ha abstingut quan una altra moció ha demanat que Leopoldo Bernabéu deixe la seua acta de regidor.

Finalment, la moció del regidor de Los Verdes, Juan García, sobre pressupostos participatius ha quedat sobre la taula per buscar un major consens amb el Consell Veïnal.