El regidor de Compromís i portaveu del grup municipal de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, ha sol·licitat mitjançant un escrit adreçat a Seguretat Ciutadana que es destine una persona a cobrir la baixa de l’agent dedicat a controlar que s’arrepleguen els excrements d’animals en la via pública, denominada ‘Brigada Marró’, ja que actualment no es pot oferir este servei en condicions.  

Després de diferents queixes veïnals sobre la brutícia que originen en l’escena urbana de Benidorm els excrements de les mascotes que no són arreplegades pels seus amos, s’ha comprovat que la brigada de la policia local que controla esta qüestió s’ha quedat en mínims per l’expedient obert a l’agent que en formava part.

Per això, Bigorra ha sol·licitat per escrit que la seua plaça siga ocupada per altre membre de la policia local, en concret d’un agent integrant de la policia comunitària que dóna servici pels barris, perquè la brigada marró torne a funcionar a ple rendiment. “En atenció a promoure la urbanitat dels benidormers i benidormeres i per mantindre l’escena urbana en perfecte ordre, reclamem que es dote d’un agent substitut perquè la brigada torne a funcionar al 100%”, ha reclamat el portaveu.

La brigada marró recorre els barris on el departament de Neteja Viària ha rebut més queixes de veïns per este assumpte. Així, caminen pels diferents barris de Benidorm pendents de gossos i amos i de caçar in fraganti l’autor i el propietari. La brigada també vetla per la correcta identificació de l’animal i perquè vaja convenientment lligat i amb morrió, si cal per la seua perillositat.