El grup municipal ha presentat diferents al·legacions al llibre primer de l’Ordenança de Medi Ambient, referit a la protecció de les zones verdes, tal com es va acordar en una reunió celebrada el passat 18 de febrer amb l’objectiu de començar la revisió de l’ordenança municipal. Principalment van encaminades a demanar més implicació dels poders públics municipals en la conservació mediambiental.  

Després de queixar-se el grup municipal en diverses ocasions pel tractament i conservació dels arbres del futur Parc de Foietes, i de mostrar la preocupació pel manteniment de les zones enjardinades de Benidorm en diverses comissions informatives i plens mitjançant preguntes, els regidors de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra i Juan García, proposen que l’ordenança incloga expressament que l’Ajuntament vetle per la conservació dels espais verds i espècies que els integren amb atenció a mantindre, i fins i tot augmentar el número existent d’espècies. També es proposa que siga únicament la legislació vigent, i no altres qüestions subjectives, les que utilitzen els tècnics municipals per autoritzar la tala d’arbres a la ciutat.

Així mateix, en comprovar la falta de senyalització de rutes i senders de la ciutat en diferents zones de protecció mediambiental, com la Serra Gelada, per recordar l’abocament de residus incontrolats i altres directrius de l’ordenança de medi ambient, s’insta a què el propi document també arreplegue l’obligació a què l’Ajuntament senyalitze convenientment les prohibicions sobre conservació mediambiental, com un pas important en la conscienciació.

A més, també se sol·licita la modificació del text perquè els poders públics municipals prenguen les mesures necessàries perquè els edificis municipals, el mobiliari urbà i altres aspectes de l’escena urbana de propietat pública complisquen les normatives adequades de prevenció d’incendis i que eviten la seua propagació.

Finalment, Garcia i Bigorra han recordat que altres qüestions sobre l’ordenança de medi ambient, com el portar endavant que Benidorm siga completament lliure de maltractament animal, es podran al·legar a mesura que s’òbriga el debat de les diferents parts de l’ordenança i que, en cas de no ser així, es plantejarà per altres vies.