El regidor de Compromís i portaveu del grup municipal Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, ha explicat que s’ha registrat una moció per al pròxim ple municipal en que s’insta a l’Ajuntament de Benidorm a fer una campanya als comerços que així ho desitgen de substitució de bosses de plàstic lleugeres i una campanya informativa i de conscienciació sobre les conseqüències negatives del seu ús continuat. La proposta inclou la col·laboració amb l’Associació Independent de Comerciants de Benidorm i Província (AICO), que dóna suport a la proposta, i altres comerciants de la ciutat.

Bigorra considera que esta proposta “no només seria una mesura positiva en el que a conservació del medi ambient es refereix, sinó que milloraria la imatge del comerç de la nostra ciutat, gràcies a aquelles altres tendes i establiments que vulguen participar”. A més, ha apuntat que la millora de la qualitat dels comerços de Benidorm també repercutiria favorablement en la qualitat de l’oferta turística de la ciutat, atés que les tendències del turisme aposten per impulsar diferents sectors i àmbits, entre ells, l’ecoturisme o turisme sostenible.

La proposta plantejada pretén avançar-se al compliment obligat de la Directiva de la Unió Europea 2015/720 de 29 d’abril de 2015 per a tots els Estats Membres. Concretament, l’articulat d’esta normativa assenyala que en l’any en què ens trobem s’ha de fomentar activament la informació al públic i les campanyes de conscienciació sobre les conseqüències negatives per al medi ambient del consum excessiu de bosses de plàstic lleugeres. Així com fixa que, com a molt tard el 31 de desembre del 2018, s’han d’adoptar instruments perquè no s’entreguen gratuïtament aquest tipus de bosses en els punts de mercaderies o productes. “Benidorm és una ciutat pionera i capdavantera en molts aspectes i estes mesures i campanyes que podrien impulsar-se a nivell local farien que fóra un dels primers municipis de l’Estat en complir aquesta legislació mediambiental europea tan beneficiosa”, ha apuntat Bigorra.

El portaveu també ha explicat que esta mesura va en consonància amb el programa de la coalició que recollia la incentivació de la disminució d’envasos i embalatges i la posada en marxa de programes de sensibilització i conscienciació perquè es comprenga la importància que té la gestió adequada dels residus. Per finalitzar, Bigorra ha agraït el suport d’AICO a la moció i espera que compte també amb el suport de la majoria del ple municipal.