El portaveu Josep Bigorra havia traslladat la urgència al grup de Compromís a la Diputació i destaca “la importància de solucionar uns dels problemes crònics per al municipi, Compromís per Benidorm estem fent una oposició lleial als interessos del nostre poble”.

Finalment la Diputació invertirà 748.113 euros en millorar els drenatge dels pluvials de l’avinguda Orts Llorca i així evitar problemes d’inundacions de la zona, en especial de la coneguda com a la corba del ‘Number One’. La inversió arriba després d’un acord de consens entre Compromís, el Partit Popular i el PSPV a la Diputació d’Alacant, pel qual es destinarà una inversió especial a Benidorm dins el Pla d’Inversions Sostenibles de la Diputació. L’acord es dictaminarà este migdia i presumiblement s’aprovarà el proper dimecres en sessió plenària. En aquest pla, la Diputació tenia previst invertir 240.000 euros a Benidorm, però la localitat gaudirà d’una línia especial consensuada on entren projectes d’especial urgència.

Cal recordar que periòdicament, quan arriba la temporada de pluges fortes en el mes d’octubre, des de la corba de ‘Number One’ i tota l’avinguda Orts Llorca és un punt conflictiu que s’inunda i convertix el carrer en un riu d’aigua per la falta d’una correcta canalització dels pluvials, afectant greument la circulació dels veïns i veïnes de la zona i fins i tot, donant-se el cas de quedar en ocasions vehicles atrapats.

L’acord representa un canvi important per a la Diputació donat que atorga criteris objectius d’inversió, com ara la població, a diferència de la línia tradicional de la Diputació en altres partides pressupostàries on Compromís ha denunciant l’existència de partidisme en la concessió de subvencions. D’aquesta forma els pobles de la Marina Baixa rebran inversió segons la població i en casos especials com aquest s’atorgarà una quantitat extraordinària si existeix justificació tècnica concreta i consens.

Josep Bigorra ha informat que “Compromís a Benidorm tenim la funció de fiscalitzar el govern municipal, dia a dia destaquem tot allò millorable, però tenim clar que la nostra és una aposta clara per sumar pel nostre poble i per això vam insistir molt al nostre grup en la Diputació perquè esta inversió fora prioritària”.

El portaveu de Compromís a la Diputació, Gerard Fullana, ha destacat que “en un municipi de la importància econòmica i turística com Benidorm és una prioritat evitar disfuncions greus en la via pública, hem entés perfectament que el grup de Compromís per Benidorm ens fera arribar dita urgència per pal·liar un problema endèmic de la ciutat, millorant així notablement la infraestructura de canalitzacions d’aigües de la zona”

Fullana ha destacat la tasca del grup municipal a Benidorm. “Seguisc de prop l’acció del grup, amb fiscalització del govern valenta i sincera, i alhora aportant visions constructives pel municipi, Compromís tenim un projecte per a Benidorm amb cara i ulls”.

Fullana també ha destacat la importància del l’acord a la Diputació per a la Marina Baixa perquè “permetrà l’arribada d’inversió pública amb extrema facilitat pels pobles, amb criteris de població sense necessitat de burocràcia i repartiment partidista, hem d’avançar cap a un model cada vegada més transparent i més democràtic en el repartiment de fons públics. Urgeix retornar el protagonisme als pobles i no al partit que governe la Diputació”.