Membres de la candidatura es reuneixen a la capital turística valenciana per a explicar el seu programa i conèixer les reivindicacions històriques i actuals del seus habitants. La coalició de Compromís, Podemos i Esquerra Unida vol traslladar al Congrés i Senat de l’Estat la gratuïtat de la circumval·lació de la A-7 per als habitants de la Marina Baixa així com la demanda d’una connexió interior amb Alcoi

Els candidats al Senat, Albert Poveda i Isaac Torregrosa (Compromís), i la candidata al Congrés, Eli Aleix (EU), s’han compromès hui a Benidorm a traslladar a les cambres estatals la voluntat històrica de la ciutat de ser considerada un municipi turístic, qüestió que ha estat promesa en nombroses ocasions per PSOE i PP i mai ha tingut èxit degut precisament a la negativa del bipartidisme a Madrid.

La capital turística valenciana és el perfecte exemple del perquè es necessària una representació de caràcter autòcton al Senat o Congrés dels Diputats. Malgrat el fet de estar entre les tres primeres ciutats espanyoles amb més pernoctacions, Benidorm no gaudeix dels beneficis econòmics i infraestructures dels quals s’aprofiten altres ciutats que veuen com a l’estiu es dispara la població.

Després d’una visita al casc històric benidormí amb membres de la confluència, Poveda, Torregrosa i Aleix han considerat necessàries també per al territori la connexió de la ciutat amb el Corredor Mediterrani, la creació d’un tren turístic, així com una millora de la connexió amb Alcoi i poblacions de la muntanya alacantina i la gratuïtat de la autopista A-7 pels habitants de la comarca.

Una estratègia per als propers 10 anys

A La Valenciana aposta per una estratègia turística per als propers 10 anys que, partint dels principis de sostenibilitat, rendibilitat i cooperació, permeta un nou model turístic. La candidatura vol un pla que suplisca la manca d’anàlisi estratègic que actualment pateix el sector turístic. Entre les diverses idees respecte al turisme que ha desenvolupat la coalició al seu programa consten la voluntat de potenciar la presencia permanents en mercats emissors (Londres, Brussel·les, Berlín, Nova York, Beijing, Tòquio, etc) i la reorganització i racionalització dels recursos per a la formació turística: CDTs, IES, Universitats, altres centres públics i privats. A més A La Valenciana inclueix promoure incentius fiscals a la modernització empresarial i de atractius públics turístics i la potenciació del turisme rural com a generador de riquesa en les nostres àrees més deprimides i sobre tot per la funció social de estabilitzar la economia de les municipis de l’interior.