Mentre encara està obert el procediment de resolució de contracte amb l’empresa que explota la gestió del Palau d’Esports ‘l’Illa de Benidorm’ per diferents incompliments del contracte, l’Ajuntament de Benidorm ha sancionat novament esta setmana l’adjudicatària per faltes de manteniment a les calderes, la sala de màquines i la piscina. El regidor de Compromís i portaveu de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, ha sol·licitat al govern local la resolució immediata del contracte davant de la reiterada i continuada en el temps falta de condicionament i manteniment del Palau.

Segons les inspeccions dels tècnics municipals, la falta de manteniment de les calderes feia que les temperatures foren quasi 20 graus inferiors al que marca la llei (43º per 60º de requisit mínim); les màquines d’aire condicionat no funcionen i els tècnics no tenen confiança en què es repararan; existeixen dos fuites a la piscina d’adults, una canalitzada i l’altra que vessa directament al soterrani; el sistema de filtració de la piscina funciona a mig gas perquè una de les dos bombes de filtració no funciona, i el deshumectador no funcionava. “Si a tot això, s’uneix que no existeix cap persona encarregada del manteniment diari, segon l’informe municipal, es constata una altra vegada que l’empresa que explota el Palau està fent una gestió nefasta, com ve realitzant des de fa dos anys”, ha expressat Bigorra.

A la vista d’este informe tècnic de les regidories de Sanitat i Esports, el govern local del PP ha fet un decret en què es demana a la concessionària la reparació dels danys en un termini de 24 hores i que si no seran assumits per l’Ajuntament i repercutits a l’empresa. Però per al portaveu considera que no és suficient i que l’empresa farà cas omís perquè són problemes de manteniment que ja consten en l’actual expedient de resolució de contracte: “La falta de manteniment de temperatura, la poca conservació de les calderes o les fuites d’aigua són incompliments del contracte des de fa molt de temps i l’empresa no ha fet pràcticament res per solucionar-los, per tant, no hem d’esperar a què ara faça cas d’esta nova i reiterada petició”.

Bigorra ha explicat que, tot i que està pendent de un nou informe del Consell Jurídic Consultiu la resolució del contracte, l’anterior document d’este organisme ja comminava a finalitzar la concessió actual. “Atés que el CJC dirà el mateix, atés que l’empresa té un interés nul en complir el contracte, i ja que la falta de manteniment afecta als servicis que el Palau oferix, el govern de Benidorm hauria de finiquitar immediatament el contracte”, ha conclòs.