El regidor de Compromís i portaveu de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, ha explicat que el grup municipal ha presentat una moció per al pròxim ple de dilluns en què se sol·licita que tots els cursos i activitats de les diferents regidories de l’Ajuntament de Benidorm tinguen bonificacions fiscals en base a diferents criteris socials i familiars, ja que algunes de les ordenances que regulen els preus dels cursos no tenen cap bonificació.

Bigorra ha explicat que després de revisar les ordenances fiscals que regulen els preus públics de la prestació de diversos cursos i activitats de diferents regidories de l’Ajuntament de Benidorm, s’ha comprovat que hi ha algunes ordenances que no consideren cap bonificació de pagament, a diferència de la resta, com són les relatives als cursos de la Regidoria de Joventut i els de la Regidoria de Cultura. “A més, hi ha disparitat de criteris respecte a les exempcions fiscals en aquelles que sí que tenen alguna bonificació. Per exemple, ni totes tenen bonificació de família nombrosa, ni totes tenen bonificacions respecte a la situació familiar o social”, ha indicat.

Per estos motius, des del grup municipal s’insta, mitjançant la moció, a la modificació de les ordenances fiscals perquè hi haja bonificacions fiscals en tots els cursos que imparteix l’Ajuntament de Benidorm, especialment si atenen a criteris socials i familiars. Concretament es demana que els cursos relatius a Cultura i Joventut tinguen bonificacions per la possessió del Carnet Jove, el fet de pertànyer a una família nombrosa, l’assistència de diversos membres de la mateixa família a l’esmentat curs o activitat, així com l’acreditació de circumstàncies socials com la percepció de prestacions socials o trobar-se la renda familiar sota els llindars marcats per l’Indicador Públic de renda d’Efectes Múltiples (IPREM). Així mateix, en els cursos de Cultura també se sol·licita que tinga descomptes la condició de jubilat o pensionista.

“Nosaltres pensem que la cultura i l’educació, en atenció que es tracta de drets reconeguts, han de ser accessibles al major número de ciutadanes i ciutadans de la nostra ciutat i per això plantegem estes bonificacions fiscals”, ha assenyalat Bigorra.

Per altra part, sobre la resta d’ordenances fiscals sobre cursos oferts per les regidories o que imparteixen ensenyaments de l’Ajuntament de Benidorm, la moció també insta a la seua revisió i modificació per a la inclusió, en el cas que no estiga recollida, de bonificacions de caràcter social i familiar, com les anteriorment descrites.