Des de 1990, mitjançant un conveni municipal, l’Ajuntament de Benidorm va acordar l’ús preferent de les instal·lacions esportives que existeixen dins el col·legi Lope de Vega a este centre educatiu. Però el mateix conveni també assenyala que la població escolar de Benidorm, estiga o no adscrita a este centre, pot gaudir d’estes instal·lacions en les jornades que no hi haja activitat escolar. Per a la qual cosa, d’acord amb el conveni, calia establir un calendari d’utilització, cosa que els diferents governs de Benidorm no han posat mai en marxa.

“El nostre grup municipal ha sabut per una resposta de la regidoria d’Esports que només es va realitzar un calendari d’activitats en 2010, és a dir, que l’Ajuntament de Benidorm ni es va molestar a complir el seu conveni durant vint anys (de 1990 a 2010) i així possibilitar la dotació d’un espai esportiu als i a les escolars de Benidorm, fora de l’activitat lectiva del col·legi Lope de Vega”, ha criticat en roda de premsa el regidor de Compromís i portaveu de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra.

Bigorra a més ha explicat que el mateix informe que reconeix que es va elaborar eixe calendari en 2010, apunta que mai es va posar en marxa. “Més greu encara: els tècnics havien establert els dies i hores que benidormers i benidormeres en edat escolar podien utilitzar estes instal·lacions i cap govern local va fer-ho realitat”, ha subratllat.

El portaveu ha insistit en què la inoperància tant dels governs del PP com els del PSOE per fer complir el conveni “amb la nul·la intenció de fixar i acordar un calendari d’activitats”, poc favor li han fet al bé comú de Benidorm i el compara amb recents actuacions: “Tant en este tema com amb l’acord plenari de final de juny per prorrogar el contracte d’aigües a la mateixa empresa un any abans de la finalització del contracte, els dos partits grans no han vetlat pels interessos de la nostra ciutat”.

Davant esta situació, Bigorra insta al govern local a què revise i actualitze immediatament el calendari que els tècnics de la regidoria d’Esports van realitzar, ja que els mateixos tècnics informen que, atés el caràcter atemporal de la programació podria aplicar-se a l’actualitat. Així mateix, sol·licita que, quan estiga elaborat, es publicite convenientment perquè tots aquells en edat escolar de la ciutat, estiguen o no en associacions esportives, puguen gaudir de les instal·lacions.

Àudios de la roda de premsa: