Compromís vol que Benidorm s’unisca al sistema de retorn d’envasos de la Generalitat

El regidor de Compromís i portaveu de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, va registrar una moció per al pròxim ple perquè l’Ajuntament de Benidorm trasllade a la Generalitat el seu suport en la implantació del sistema selectiu de dipòsit, devolució i retorn (SDDR) d’envasos que vol impulsar el Consell en els municipis valencians, i que, quan estiga en marxa, l’esmentat sistema també compte amb Benidorm.

El portaveu ha explicat que amb este sistema que vol implantar l’administració autonòmica cada ciutadà rep una compensació econòmica (fixada en deu cèntims d’euro per devolució) per cada llanda o botella que retorne al comerç, tal com es feia antigament i de la mateixa manera que funciona amb èxit en més 40 regions del planeta de diferents països, com Alemanya, Suècia, Dinamarca, Austràlia, Canadà i alguns estats dels EUA. A més, el comerciant cobraria una quantitat econòmica per la gestió de l’envàs (contemplada en dos cèntims per cada retorn) i l’encarregat de recollir-los rebrà la mateixa quantitat econòmica per envàs.

“Este sistema de recollida d’envasos presenta avantatges de diversa mena: milloraria la conscienciació de la ciutadania sobre el medi ambient i el reciclatge, augmentaria la fidelitat del consumidor i l’oportunitat d’aconseguir noves vendes i permetria la creació de nous llocs de treball al lloc de tractament”, ha indicat Bigorra.

El Consell està manteniment reunions amb tots els sectors implicats per posar en marxa este nou sistema, que serà complementari a l’actual de recollida d’envasos en contenidors. El SDDR comptarà amb un dipòsit per a envasos d’aigua, suc, cervesa i refrescos en formats de vidre, plàstic, llandes i brics per reduir l’abandó d’estos recipients a tot arreu del nostre territori i suposarà estalvi per als ajuntaments en l’arreplegada, tractament i neteja de llaunes i botelles de begudes.

“Des del nostre grup municipal volem que Benidorm confirme que col·laborarà amb este sistema de recollida de residus pels avantatges que té per al medi ambient i per al que suposaria per a la nostra ciutat”, ha explicat el portaveu. Finalment ha afegit que la Generalitat preveu acabar la seua disposició normativa en 2017 i estima que la seua implantació mourà al voltant de 30 milions d’euros per compensar el comerç de tota la Comunitat Valenciana.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *