Compromís demana consens i participació en les accions per millorar el comerç de Benidorm

Arran de la petició del grup municipal de Compromís Los Verdes a la regidoria de comerç de Benidorm perquè fera un estudi de l’impacte que suposaria la creació d’un futur centre comercial per a la ciutat, es va constatar que la regidoria ja disposa des de l’any 2009 d’una eina per dotar d’una estratègia comercial a Benidorm, com és el Pla d’Acció Comercial. A la vista que l’esmentat Pla mai s’ha posat en marxa ni s’ha acordat amb el consens de les institucions i comerciants de la ciutat, el regidor de Compromís i portaveu del grup municipal, Josep Bigorra, ha demanat via moció que es pose en marxa amb la creació de la Comissió Mixta de seguiment del Pla, contemplada al mateix i mai reunida.

“No sabem si per deixadesa o per falta d’interés, els diferents governs de Benidorm mai han posat en marxa l’extens Pla d’Acció Comercial de Benidorm, elaborat per les Cambres Oficials de Comerç de la Comunitat Valenciana, i que radiografia econòmicament, sectorialment, demogràficament, urbanísticament i socialment el comerç de la nostra ciutat”, ha explicat sorprés el portaveu. “És més incomprensible que això no s’haja produït quan la regidoria de Comerç ens va contestar per escrit que este Pla era, literalment, el seu instrument de referència per a l’adopció de mesures per a la dinamització del sector comercial de la ciutat”, ha indicat.

Bigorra ha explicat que el Pla Comercial, tot i que ara presenta dades desfasades, és un punt de partida necessari perquè se senten en una mateixa taula les institucions públiques i els comerciants de la ciutat, no només per consensuar i prioritzar les accions futures, sinó també per avançar-se als nous plans relatius al comerç que està preparant la Generalitat (agrupat baix les sigles PATSECOVA) i que tenen com a data límit de debat i discussió el mes d’octubre. “Nosaltres apostem per treballar des del consens i la participació cap on volem dirigir este important sector de Benidorm a mitjà-llarg termini i en eixe sentit va encaminada la moció, és a dir, a crear una comissió de seguiment al respecte, com així preveia el Pla d’Acció Comercial”.

El portaveu ha explicat que este pla ja preveia importants línies d’actuació per a: promocionar el comerç local de Benidorm; modernitzar el teixit comercial; professionalitzar l’activitat del sector, i posar en marxa un centre comercial de caràcter urbà al centre de la ciutat. “Tenint en compte que Benidorm afrontarà reptes importants en un futur pròxim sobre el comerç, com la possible implantació d’un nou centre comercial; que el comerç local urbà necessita un impuls decidit; que cal establir un consens sobre el comerç de la ciutat, i que la Generalitat està actualitzant el pla estratègic de la Comunitat Valenciana, considerem positiva l’aprovació de la nostra moció”, ha finalitzat.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *