Compromís proposa que Benidorm divulgue l’Estatut i el Dret Foral Civil valencià

A l’actualitat, la Generalitat ha obert una convocatòria de subvencions per a activitats de les mancomunitats i ajuntaments per difondre l’Estatut d’Autonomia i recuperar i divulgar el Dret Civil valencià. Tenint en compte que la quantia de l’ajuda arribaria fins al 100% del pressupost, que serviria per dotar de contingut els espais museístics de Benidorm i que s’utilitzaria per difondre el nostre marc legal, actual i històric, el regidor de Compromís i portaveu de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, ha efectuat esta petició per escrit al govern local.

“La promoció i divulgació de les nostres lleis, els nostres deures i els nostres drets sempre serveix per ajudar a conscienciar la ciutadania i alhora per difondre les qüestions històriques i culturals relacionades amb l’evolució que han tingut lloc des de la creació del dret foral valencià fins a la seua plasmació en l’actual Estatut i per això veiem positiu el fet de demanar esta subvenció”, ha assenyalat Bigorra. El portaveu ha indicat que la sol·licitud es pot enviar fins el pròxim 8 de setembre i que l’ajuda pot suposar fins al 100% de les despeses plantejades, per la qual cosa “l’Ajuntament no perdria diners i sí que guanyaria en riquesa cultural, atés que podria utilitzar els espais museístics com l’Hort de Colon o la Boca del Calvari per a aquestes actuacions divulgatives”.

Bigorra també ha explicat que la petició d’esta subvenció està relacionada amb la moció que va ser aprovada per unanimitat (amb els vots en contra de PP i C’s) perquè l’Ajuntament s’adherira al manifest promogut per l’Associació de Juristes Valencians (AJV), pel qual es demanava la retirada dels recursos d’inconstitucionalitat contra diferents normes del dret foral civil valencià. D’eixa manera, Benidorm es va unir als més de 100 municipis valencians, que representen 2.700.000 habitants, i que juntament amb la Vila, l’Alfàs, la Nucia, Callosa d’en Sarrià, Finestrat, Polop, Sella, Benifato, Guadalest i Confrides conformen els municipis de la Marina Baixa que ho han presentat.

A l’actualitat, ja s’han emés dues sentències del Tribunal Constitucional anul·lant les lleis de Règim Econòmic Matrimonial i la d’Unions de fet i quedant pendent per a sentència la corresponent a Llei de Custòdia Compartida, que conformen les lleis valencianes per recuperar el dret foral civil valencià, en base a la reforma de l’Estatut produïda en 2006. Segons el portaveu, la realització d’estes activitats de promoció del dret foral valencià serviria també per posar de manifest les decisions judicials injustes contra la recuperació de l’esmentada legislació.

 

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *