Compromís proposa que se sancione l’abandó d’hamaques i para-sols

En les últimes setmanes s’han produït queixes per l’ocupació de diferents zones de les nostres platges per para-sols i hamaques, sense cap presència d’usuaris o turistes que feren ús de les mateixes i, per tant, ocupant de manera excessiva les arenes públiques de Benidorm i perjudicant indirectament a altres turistes o residents de la nostra ciutat. Després de comprovar l’absència de prohibició d’estos mals usos a l’ordenança dels usos públics de les platges de Benidorm, el regidor de Compromís i portaveu del grup municipal Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, ha registrat una moció que modifique l’ordenança en este sentit.

“Hem pogut comprovar que l’Ordenança de Gestió de l’Ús Públic de les Platges de Benidorm només prohibix l’abandó en zona pública d’embarcacions, remolcs, taules de windsurf, veles, hidropedals, motos aquàtiques, rems i similars, però no d’hamaques i para-sols, com curiosament sí que ocorre en les ordenances de ciutats costaneres i turístiques com València i Torrevella”, ha assenyalat Bigorra. El portaveu ha explicat que únicament es preveu la seua retirada si fa molt de vent, per raons de seguretat, o per deteriorament dels seus materials, com per exemple, per motius d’oxidació.

Fins i tot, ha fet referència a què en altres municipis, s’establixen sancions contra aquells que fan este tipus de pràctiques. “Els ajuntaments d’altres poblacions, com València o Torrevella, multen als usuaris que abusen de un lloc públic com és l’arena de la platja, i ho fan perquè ho tenen regulat per ordenança municipal. Benidorm també ha de fer el mateix perquè hem de cuidar els nostres turistes i els nostres residents de manera que tinguem un turisme amb la major qualitat possible”, ha indicat.

Per això, la moció registrada per debatre en el pròxim ple, insta a la modificació de l’Ordenança Municipal de Gestió de l’Ús Públic de les Platges de Benidorm perquè arreplegue la prohibició de l’abandonament d’hamaques i para-sols, igual que ocorre amb altres objectes, així com que s’establisca sanció pertinent per a aquests casos.

“Des del nostre grup municipal tenim clar que les platges són públiques i entre tots i totes hem de vetlar que ningú s’aprofite d’elles i que tothom en puga gaudir en igualtat de condicions”, ha conclòs.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *