El govern local de Benidorm va proposar en ple de desembre de 2015 que es modificara l’ordenança fiscal 20 perquè es cobrara una taxa de cinquanta cèntims per cada espectador assistent als grans esdeveniments. La decisió es va quedar sobre la taula i els grups municipals van fer al·legacions en el mes de gener, que mai es van resoldre i per tant mai es va modificar i aprovar l’ordenança. El regidor de Compromís i portaveu de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, critica que Benidorm ha perdut 72.500 euros per la desídia del govern municipal amb l’esmentada ordenança municipal.

“No és possible que el govern municipal crega en desembre que és imprescindible modificar l’ordenança fiscal número vint perquè cada espectador dels grans esdeveniments aporte una quantitat a les arques municipals, i que haja deixat passar l’estiu amb la celebració de dotze espectacles sense que haja tornat al ple la modificació i, per tant, sense que Benidorm haja ingressat res en este sentit”, ha criticat Bigorra.

El portaveu ha comptabilitzat fins a 145.000 espectadors assistents als grans esdeveniments que s’han celebrat a l’estiu, d’acord amb les dades oferides per les promotores i per la pròpia regidoria de grans esdeveniments. Bigorra ha explicat que “si el govern del PP haguera fet els deures quan tocava i s’haguera aprovat la proposta de modificació, cadascuna d’eixes persones haguera aportat 0,5 euros a les arques de Benidorm, és a dir, un total de 72.500 euros”. També ha recordat que la modificació proposta en desembre gravava amb mig euro cada espectador del aforament de la Plaça de Bous, l’auditori Julio Iglesias i l’estadi municipal Guillermo Amor, només per als espectacles lucratius. En eixe sentit, Compromís Los Verdes va al·legar que s’ampliara a tots els recintes que tingueren assistència de més de 1.000 persones, de manera que no s’acotara només a tres auditoris.

Bigorra ha criticat que amb eixos diners l’Ajuntament podria haver sufragat manteniment d’instal·lacions o reparacions molt necessàries per a Benidorm que han passat com a despeses en les últimes setmanes: “Amb 72.500 euros, per citar alguns exemples, podríem haver pagat la rehabilitació del bloc en mal estat del col·legi Leonor Canalejas, valorat en 62.000 euros, o pagar pràcticament la seua reconstrucció, xifrada en 83.500 euros. També podríem haver comés les obres de reforma dels lavabos del centre social Llorca Llinares i dels del poliesportiu Antonio López, per un total de quasi 52.000 euros i encara ens hagueren sobrat diners”.

El portaveu ha finalitzat reclamant al govern municipal que treballe per l’aprovació de la modificació de l’ordenança fiscal “perquè no ens passe altre estiu en què perdem diners que podrien beneficiar molt la ciutat de Benidorm”.

Àudio de la roda de premsa